17.2.20

Πρόταση κατεπείγουσας συνεδρίασης για Καλό Νερό- Τσακώνα


Πρόταση κατεπείγουσας συνεδρίασης του Π.Σ. Πελοποννήσου
Προς τον κ. Πρόεδρο του ΠΕ.ΣΥ.Π.
Προς τον  κ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου
Προς τους κ. επικεφαλής των παρατάξεων του ΠΕ.ΣΥ.Π. και την κ/α επικεφαλή
Θέμα: Συμπαράταξη με τους Ηλείους στις κινητοποιήσεις  για το Πάτρα-Πύργος- Καλό Νερό –Τσακώνα
Κύριε Πρόεδρε ,κ. Περιφερειάρχη κυρίες και κύριοι συνάδελφοι
Γνωρίζετε ότι :Η Αυτοδιοίκηση  και οι φορείς  της   Ηλείας, της Αχαΐας και των νησιών του Ιονίου    συγκρότησαν   «Συμβούλιο Αιρετών» και προχώρησαν  σε προκήρυξη    Πανηλειακής γενικής απεργίας, την Τετάρτη  26 Φεβρουαρίου 2020 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη περιοχή της Βουπρασίας  στα σύνορα Αχαΐας –Ηλείας στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, με  βασικό αίτημα  τη συνέχιση των εργασιών του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία –Καλό Νερό – Τσακώνα που –άμα την κατασκευή του- δεν θα πρέπει να έχει διόδια .
Από  αυτό τον σημαντικό  αγώνα δεν πρέπει  να απουσιάσει η Μεσσηνία. Ο δρόμος αυτός δεν αφορά μόνο την Ηλεία,  αφορά και τη Μεσσηνία αλλά και όλη τη Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 Ως «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» προτείνουμε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου να συμπαραταχτεί   , με το  «Συμβούλιο Αιρετών» που έχει συγκροτηθεί    με  πρωτοβουλία  της Ηλείας και  με επικεφαλής τον κ. Περιφερειάρχη  να συμμετέχει στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της 26ης Φεβρουαρίου.
Συγκεκριμένα προτείνουμε : Το ΠΕΣΥΠ με την ευθύνη του κ Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας να συντονιστεί με όλους τους Δημάρχους ,τα Δημοτικά Συμβούλια της Μεσσηνίας  και όλους τους  μαζικούς φορείς της Μεσσηνίας  και από κοινού  να    να προχωρήσουμε και εμείς σε προκήρυξη Παμμεσηνιακής γενικής απεργίας  την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου , και να καλέσουμε  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Καλό  -Νερό στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή σύσσωμου του ΠΕΣΥΠ , την ίδια ώρα δηλαδή που θα γίνεται συγκέντρωση από τους τούς αιρετούς και φορείς της Ηλείας και όλης Δυτικής Ελλάδας στη περιοχή της Βουπρασίας  .
Για το σκοπό  αυτό ζητάμε άμεση σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου  με τη διαδικασία του  κατεπείγοντος και στη συνεδρίαση αυτή να κληθούν όλοι οι Δήμαρχοι  τουλάχιστον της Μεσσηνίας .
                                   17 Φεβρουαρίου  2019
                                 Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου»
Θανάσης Πετράκος
Δημοσθένης Δρούγκας


Μετάφραση