13.7.20

Τοποθέτηση Θανάση Πετράκου στη συνέντευξη τύπου


Τοποθέτηση Θανάση Πετράκου στη συνέντευξη τύπου

1) Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, ιδιαίτερα όταν έχεις το δίκιο με το μέρος σου και τεκμηριώνουν την πρότασή σου έγκριτοι νομικοί σαν την κα Κουτουζή και τους κυρίους Γατσόπουλο και Μπακόπουλο, οι οποίοι με τη νομική τους τεκμηρίωση ξεγύμνωσαν την απαράδεκτη επιλογή Τατούλη και Νίκα για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η νίκη του κ. Γατσόπουλου στα δικαστήρια μετά την  αποκάλυψη για τους πλαστούς τίτλους της ΤΕΡΝΑ ,το τεκμηριωμένο κείμενο Μπακόπουλου – Κουτουζή προς τον Πρωθυπουργό και οι 47 «κίτρινες κάρτες» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ένα μεγάλο «χαστούκι» σε Τατούλη και Νίκα και σε όλο το συστημικό πολιτικό προσωπικό που στήριξε και στηρίζει την επιλογή Τατούλη και Νίκα (Γιώργος Παπανδρέου, Πάγκαλος, Σαμαράς, Βενιζέλος, Τσίπρας, Μητσοτάκης).
Τεράστια η ευθύνη του κ. Τσίπρα, ο οποίος προσχώρησε στην καταστροφική επιλογή Τατούλη, παρότι υπήρχε από το 2017 προειδοποιητική επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Βέβαια τις μεγάλες ευθύνες μαζί με τον κ. Τατούλη έχει σήμερα ο κ. Νίκας και ο κ. Μητσοτάκης, οι οποίοι όχι μόνο υιοθετούν πλήρως την επιλογή Τατούλη, αλλά εισηγούνται και ψηφίζουν και πραξικοπηματικούς νόμους όπως την μεταφορά της . Αλλά ούτε φαίνεται να συγκινούνται   μετά την επιστολή Μπακόπουλου – Κουτουζή στην  οποία τεκμηριώνουν γιατί είναι καταστροφική επιλογή η επιμονή στο συγκεκριμένο ΣΔΙΤ και αποκαλύπτουν όλες τις παρατυπίες και παρανομίες  που εχουν γίνει κυρίως μετά τις 47 «κίτρινες κάρτες» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  Αντίθετα μάλιστα, μιλάνε ότι όλα αυτά είναι τεχνικά.
Σήμερα που τα πάντα στο θέμα τις διαχείρισης των απορριμμάτων είναι στο κόκκινο και όλοι σχεδόν οι Δήμοι μπαίνουν σε έκτακτη κατάσταση, οφείλουν οι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Πάνω απ’ όλα οφείλει όμως η κυβέρνηση και η Περιφερειακή Αρχή να αναλάβουν τις μεγάλες ευθύνες που έχουν και να ακυρώσουν το σκανδαλώδες αυτό έργο, όπως ζητάμε με την επερώτησή μας.
Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην διανοηθεί να πάει σε άλλα εξίσου και πιο μεγάλα καταστροφικά σενάρια, όπως π.χ. καύση κ.λπ.
Βλέπουμε, διαβάζουμε, καταλαβαίνουμε και προειδοποιούμε...
Και βέβαια θέλουμε να τονίσουμε να σταματήσουν δημοσιεύματα του στυλ «Δεν φταίει η πρόταση αλλά οι υπηρεσιακοί που δεν την τεκμηρίωσαν». Καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι είναι καθοδηγούμενα όλα αυτά και το να επιχειρείς να ρίξεις την ευθύνη στους υπηρεσιακούς έχει ονοματεπώνυμο. Ονομάζεται «πολιτική αλητεία».
Λύση και πρόταση υπάρχει. Και για προσωρινή και για οριστική λύση και γρήγορα.
Είναι η εναλλακτική διαχείριση σε αποκεντρωμένη βάση, υπό την ευθύνη των Δήμων κατά ομάδες Δήμων, με 6 κάδους, δηλαδή διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, ανάκτηση υλικών, κομποστοποίηση.
Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Για να υπερασπίσουμε τη νομιμότητα, το περιβάλλον και την τσέπη των πολιτών από την τρομακτική αύξηση των δημοτικών τελών, αν προχωρήσει αυτή η παράνομη λύση.
Θα συνεχίσουμε να είμαστε μαζί στον αγώνα, μαζί με τους ενεργούς πολίτες και τους φορείς, όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Ήδη θέσαμε το θέμα στο ΠεΣυΠ με επερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων και ζητάμε ειδική συνεδρίαση.
Μπορούμε να νικήσουμε, να νικήσουν δηλαδή οι πολίτες, αν οι Δήμοι αναλάβουν τις ευθύνες τους και όσοι αγωνιζόμαστε δεν κάνουμε πίσω.
Μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον και την τσέπη των πολιτών από την υπερχρέωση από την εταιρεία.

Μετάφραση