8.7.20

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ Δύο ερωτήματα για τους αγρότες ζητούν απαντήσεις»ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ Δύο  βασικά ερωτήματα για τους αγρότες ζητούν απαντήσεις»

Με δεδομένο ότι στην προχθεσινή συζήτηση του Πε. Συ. Π. για τα επείγοντα αγροτικά προβλήματα και την ανάγκη στήριξης του αγροτικού κόσμου, είπατε ότι α) οι αγρότες της Τριφυλίας είναι πρωτοπόροι και β) ότι θα συμβάλετε στη βελτίωση των αγροτικών δρόμων.
Σας καταθέτουμε συνεπώς δύο βασικά ερωτήματα για δυο θέματα που ειναι αποκλειστικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας  και θέλουμε με σαφήνεια τις απαντήσεις σας.

1) Για το αίτημα της προσωρινής διοικούσας επιτροπής κρατικών γεωτρήσεων Φιλιατρών - Εξοχικού για χρηματοδότηση
Κύριε Περιφερειάρχη, παρότι είπατε ότι οι αγρότες της Τριφυλίας είναι πρωτοπόροι, δεν απαντήσατε στο επίμονο ερώτημά μας αν αποδέχεστε το αίτημα της  Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής Κρατικών Γεωτρήσεων Φιλιατρών – Εξοχικού με ΑΡ. ΠΡ. 27/3-7-2020 για χρηματοδότηση των χρεών παρελθόντων ετών συνολικού ποσού 41.384  ευρώ  ώστε να αποτραπεί η άρση της εκπροσώπησης και η διακοπή ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ .
Συνεπώς, σας ερωτούμε και γραπτά, θα αποφασίσετε να χρηματοδοτηθεί η προσωρινή διοικούσα επιτροπή κρατικών γεωτρήσεων Φιλιατρών – Εξοχικού, με το ποσό των 41.384 ευρώ, ώστε να μην διακοπεί η ηλεκτροδότηση και ξεραθούν οι καλλιέργειες των πρωτοπόρων αγροτών;
Με δεδομένο μάλιστα ότι 3 από τις 4 γεωτρήσεις για τις οποίες υπάρχει το μεγαλύτερο χρέος, δεν λειτουργούν λόγω βλάβης εδώ και αρκετό καιρό. Συνεπώς, η προσωρινή διοικούσα επιτροπή δεν μπορεί να έχει έσοδα από αυτές.
Επιπλέον σας υπενθυμίζουμε ότι έχετε δεσμευτεί ότι θα επιδιορθωθούν οι βλάβες, ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία τους.
2) Για τη βελτίωση αγροτικών δρόμων
Κύριε Περιφερειάρχη, είπατε ότι η Περιφέρεια θα συμβάλει στη βελτίωση των αγροτικών δρόμων.
Με δεδομένο ότι, στις 13/8/2018 η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με απόσπασμα πράξεως 34/2018 και αριθμό απόφασης 2070 (ΑΔΑ  ΨΜΦΡ7Λ1-ΚΞ2) αποδέχθηκε ομόφωνα την πρόταση δωρεάς της εταιρείας «ΛΑΡΣΙΝΟΣ ΑΕ (ΛΑΤΟΜΕΙΑ – ΕΤΟΙΜΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ), στη μνήμη του εκλιπόντος ιδρυτή της, ύψους  100.000 τόνων 3Α διαλογέα προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Λατομείο Φιλιατρών.
Με δεδομένο  κ. Περιφερειάρχη, ότι με την σημαντική αυτή ποσότητα μπορούν να βελτιωθούν τουλάχιστον  130 χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων .
Σας ρωτάμε:
α) Έχετε σκοπό να αξιοποιήσετε αυτή τη σημαντική  δωρεά για την κατασκευή και βελτίωση των αγροτικών δρόμων;
β) Προτείνουμε σεβόμενοι και τη μνήμη του εκλιπόντος ιδρυτή της ανωτέρω εταιρείας, να παραληφθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η σημαντική αυτή ποσότητα και με ευθύνη της Περιφέρειας και των υπηρεσιών της να διατεθεί για την επισκευή των αγροτικών δρόμων με προτεραιότητα φυσικά στους αγροτικούς δρόμους του δήμου Τριφυλίας, αφού το εν λόγω λατομείο βρίσκεται εντός των ορίων του.
Συμφωνείτε με την πρόταση  μας ;
Ο ερωτών Περιφερειακός Σύμβουλος
Θανάσης Πετράκος

Μετάφραση