22.7.20

«Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ» ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ – ΔΡΟΥΓΚΑ

«Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ»
ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ – ΔΡΟΥΓΚΑ
1. Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο γεγονός η άρνηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παν. Νίκα και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Μαν. Σκαντζού να φέρουν προς συζήτηση στο ΠεΣυΠ το αίτημα 16 περιφερειακών συμβούλων και έξι παρατάξεων, να συζητηθεί το θέμα: «οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων» μετά το έγγραφο – βόμβα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την επιστολή των νομικών συμβούλων των συλλόγων και την αποκάλυψη και νέων παρανομιών από την «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή».
Η αντιδημοκρατική άρνηση τους με «επιχείρημα» ότι ζητάμε να συζητηθεί το θέμα 16 Σύμβουλοι και όχι 17!!!, δείχνει ότι η δημοκρατία αρχίζει να γίνεται είδος εν ανεπαρκεία και για τη νέα περιφερειακή αρχή.
Ο κ. Νίκας δεν έχει κανένα δικαίωμα να χειρίζεται το θέμα των απαντήσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή χωρίς να εκφράσει άποψη γι’ αυτό το θέμα το ΠεΣυΠ . Αν είχε στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία επρεπε να φέρει ο ίδιος το θέμα στο ΠεΣυΠ και όχι να αρνείται το αίτημα 16 συμβούλων.

Επιπλέον είναι προκλητικό και απαράδεκτο στην ομάδα εργασίας για να δοθούν οι απαντήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή που συνεδρίασε την Παρασκευή (όπως μάθαμε από τα ΜΜΕ ) να καλεί ο κ. Περιφερειάρχης να συμμετέχει εκπρόσωπος της ΤΕΡΝΑ!!! και συγχρόνως να αρνείται να συζητηθεί το θέμα που φέρνουμε 6 παρατάξεις στο ΠεΣυΠ.!!! Καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο αυτήν την αντιδημοκρατική λογική και πρακτική του κ. Νίκα. Εμείς θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε το αυτονόητο και να τονίζουμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος για τη διαχείριση των απορριμμάτων από το δρόμο του κ. Τατούλη που με φανατισμό και με αντιδημοκρατικές πρακτικές ακολουθεί σήμερα ο κ. Νίκας
2. Επιπλέον, είναι απαράδεκτο το γεγονός να αρνείται στην πράξη να ικανοποιήσει στοιχειώδη και λογικά αιτήματα όπως είναι: α) το αίτημα της χρηματοδότησης της προσωρινής διοικούσας επιτροπής κρατικών γεωτρήσεων των Φιλιατρών για ένα χρέος προς την ΔΕΗ ύψους 41.384,00 € για γεωτρήσεις οι οποίες είναι χαλασμένες μάλιστα, και β) Η επισκευή του δρόμου Κορώνη – Λιβαδάκια, ο οποίος έχει καταστραφεί λόγω έργου της Περιφέρειας. Είναι δε διπλά απαράδεκτη η ασυνέπεια του κ. Νίκα διότι και για τα δύο αυτά άκρως αναγκαία αιτήματα στα λόγια έχει πολλές φορές ναι.!!! Εμείς θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε την ανάγκη ικανοποίησης και αυτών των δύο σημαντικών προβλημάτων. Όσο και να ενοχλείται ο κ. Νίκας
Ελπίζουμε να μην μείνει στα λόγια και να προχωρήσει στην πράξη και για το τρίτο σοβαρό θέμα που αναδείξαμε και μας ευχαρίστησε μάλιστα διότι δεν το γνώριζε και αφορά την αξιοποίηση της δωρεάς από την εταιρεία «Λαρσινός ΑΕ» 100.000 τόνων 3Α για την επισκευή 130 χιλιομέτρων αγροτικών δρόμων. Ελπίζουμε να είναι τουλάχιστον συνεπής και να προχωρήσει στην υλοποίηση αυτού του σημαντικού θέματος για τους αγροτικούς δρόμους και να μην δείξει και σε αυτό μικρότητα επειδή και αυτό το θέμα το αναδείξαμε εμείς .
Θανάσης Πετράκος
Δημοσθένης Δρούγκας

Μετάφραση