10.7.12

Πετράκος: Γδέρνουν τους αγρότες και επαγγελματίες


Πολιτικά ανήθικη χαρακτηρίζεται η παρακράτηση οφειλών. Να σταματήσει η παρακράτηση των οφειλών που δεν ήταν ληξιπρόθεσμες, καθώς επίσης και των οφειλών που η πληρωμή τους έχει ανασταλεί με δικαστική απόφαση, θα επιχειρήσει στο επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συμπαραστεκόμενος στους αγρότες της χώρας μας αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους και επαγγελματίες, σύμφωνα με δήλωση του βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκου.

Όπως τονίζει ο κος Πετράκος «η παρακράτηση της επιστροφής του ΦΠΑ των αγροτών από το ελληνικό Δημόσιο λόγω συμψηφισμού οφειλών που δεν ήταν ληξιπρόθεσμες, καθώς επίσης και οφειλών που η πληρωμή τους έχει ανασταλεί με δικαστική απόφαση, οδηγεί σε καταστροφή τους αγρότες.
Διότι οι αγρότες δεν μπορέσουν να πληρώσουν τους προμηθευτές των αγροτικών μέσων και εφοδίων με συνέπεια να μην μπορέσουν να καλλιεργήσουν τη γη τους τη χρονιά αυτή.
Η παρακράτηση αυτή έγινε διότι η κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τους δανειστές, εξέδωσε την ΠΟΛ, που εξειδικεύει το άρθρο 11 του νόμου 3943/2011, με βάση την οποία συνέβη το εξής απαράδεκτο, ανήθικο και αντισυνταγματικό: Το ελληνικό Δημόσιο προέβη σε συμψηφισμό οφειλών των αγροτών ειδικού καθεστώτος, (δηλαδή αυτών που δεν τηρούν βιβλία και στοιχεία και επομένως των περισσότερων) των οποίων η πληρωμή των οφειλών τους έχει ανασταλεί με δικαστική απόφαση αλλά και για αυτές που δεν είναι ληξιπρόθεσμες.
Οι πολιτικές αυτές γυρίζουν τη χώρα 40 χρόνια πίσω στην εποχή των δίγραμμων επιταγών και γδέρνουν κυριολεκτικά τους αγρότες αλλά και τους επαγγελματίες».
Επισημαίνει ακόμα ο κος Πετράκος:
«Το άρθρο αυτό του Ν. 3949/2011 αυτός, όπως τονίζει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, και ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιανων είναι ουσιαστικά αντισυνταγματικό και βέβαια είναι πολιτικά ανήθικο και απαράδεκτο».

Μετάφραση