10.7.12

Συνάντηση Αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με το διοικητικό συμβούλιο εργαζομένων στην ΔΕΠΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση Αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με το διοικητικό συμβούλιο εργαζομένων στην  ΔΕΠΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ
ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΕΡΙΟΥ
Αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Π.Λαφαζάνη, τους βουλευτές Θ.Πετράκο και Ε.Ουζουνίδου - υπεύθυνους του τομέα ενέργειας και τον Ν.Γεωργακάκη μέλος της επιτροπής ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τo προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΕΠΑ ΑΕ. Η αντιπροσωπεία του συλλόγου των εργαζόμενων στη Δημόσια Επιχείρηση Παροχής Αερίου (ΔΕΠΑ) ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για τις αρνητικές συνέπειες που θα υπάρξουν από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ στην περιφερειακή ανάπτυξη, στην εθνική οικονομία, στα έσοδα του κράτους, στην ενεργειακή στρατηγική της χώρας.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποτρέψει αυτήν την ιδιωτικοποίηση και για την ανασυγκρότηση της ΔΕΠΑ ως δημόσιας επιχείρησης με ακόμα πιο αποτελεσματικό αναπτυξιακό και παραγωγικό προσανατολισμό.
Συγκεκριμένα η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ:
Θα στερήσει ένα αποτελεσματικό μοχλό κοινωνικοοικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης της χώρας αλλά και της ευρύτερης  δραστηριοποίησης στη Ν.Α.Ευρώπη.
Καθιστά προβληματική την συμβολή της ΔΕΠΑ στην ενεργειακή προσπάθεια της χώρας.
Θα παραδώσει στον ιδιώτη το σύνολο των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην Ελλάδα αξίας 920 εκ. ευρώ,  χωρίς κόστος μετά τη λήξη της άδειας διανομής των ΕΠΑ.
Θα ζημιώσει ακόμη και ταμειακά το δημόσιο.
Θα στερήσει τη χώρα από ένα σημαντικό εργαλείο άσκησης ενεργειακής  διπλωματίας, καθιστώντας αμφίβολη τη συνέχιση σχεδίων εθνικής σημασίας όπως οι ενεργειακοί αγωγοί .

Για το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που υποστηρίζει τον πλήρη έλεγχο του Δημοσίου στις κρίσιμες και στρατηγικής σημασίας ενεργειακές εταιρίες (ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ), βασικοί στόχοι είναι:
·         Η διασφάλιση επαρκών ποσοτήτων φυσικού αερίου σε ανταγωνιστικές τιμές με πολλαπλότητα προμηθειών και διασυνδέσεων.
·         Η επαύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου στη βιομηχανία, την βιοτεχνία, τις μεταφορές και την οικιακή κατανάλωση με θέσπιση κινήτρων.
·         Η άμεση επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου σε όλη τη χώρα.
Η αντιπροσωπεία τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, του ΔΕΣΦΑ αλλά και φυσικά της ΔΕΗ και των ΕΛΠΕ και ότι θα στηρίξει τον ευρύτερο πανενεργειακό αγώνα, που είναι σήμερα αναγκαίος, αφού η κυβέρνηση προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις σε όλους αυτούς τους σημαντικούς ενεργειακούς φορείς. Η ιδιωτικοποίηση των σημαντικών αυτών ενεργειακών φορέων συνιστά πολιτικό εθνικό έγκλημα και πρέπει εδώ και τώρα να αποτραπεί.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
10/07/2012

Μετάφραση