15.10.12

Συνάντηση Θανάση Πετράκου με το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας


Θέμα: «Συνάντηση με το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας»

Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος συναντήθηκε με το Δ.Σ. του δικηγορικού συλλόγου Καλαμάτας και συζήτησαν τα εξής θάματα:

1. Ο κ. Θανάσης Πετράκος παρέδωσε και επίσημα την απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης με την οποία δεν καταργείτε το Εφετείο Καλαμάτας. Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου ευχαρίστησε τον κ. Πετράκο για το ενδιαφέρον που έδειξε με την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για το θέμα.
2. Συζήτησαν την αντισυνταγματικότητα του «χαρατσιού της ΔΕΗ» διότι καταστρατηγείται κάθε έννοια αναλογικότητας με τις εκπτώσεις που προβλέπονται για τους μεγαλοϊδιοκτήτες και τις αυξήσεις για τους μικροϊδιοκτήτες. Τόνισαν ότι το ΣτΕ έκρινε συνταγματικό το νόμο  για το «χαράτσι», βασιζόμενο πάνω στην αρχή της αναλογικότητας και μη γνωρίζοντας τις τροποποιήσεις Βενιζέλου. 
3. Συζήτησαν την απαράδεκτη τροπολογία που κατατίθεται αύριο στη Βουλή με την οποία καταργείται η αποζημίωση από το επικουρικό ταμείο των ασφαλιστικών εταιρειών σε περίπτωση ατυχήματος. Με τον τρόπο αυτό αν κλείσει μια ασφαλιστική εταιρεία ή ανασταλεί η λειτουργία της για οποιοδήποτε λόγω και δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση για την υπόθεση, ο ασφαλισμένος θα πληρώσει από την τσέπη του την αποζημίωση παρότι ήταν ασφαλισμένος όταν συνέβη το ατύχημα. Ουσιαστικά δηλ. όλοι οι οδηγοί είναι ανασφάλιστοι.
4. Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει πόλη με Εφετείο και μην υπάρχει σωφρονιστικό κατάστημα σε αυτή. Ανέφερε επίσης ότι πλέον οι συνθήκες έχουν ωριμάσει και οι τοπικοί φορείς συμφωνούν και αυτοί.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Μετάφραση