21.10.12

Συνάντηση με τους προέδρους των Συλλόγων των Μηχανικών Ν. Μεσσηνίας και το Δ.Σ. του Σωματείου Βενζινοπωλών Ν. Μεσσηνίας


Θέμα: «Συνάντηση με τους προέδρους των Συλλόγων των Μηχανικών Ν. Μεσσηνίας και το Δ.Σ. του Σωματείου Βενζινοπωλών Ν. Μεσσηνίας »

Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος συναντήθηκε με:
1. Τους πρόεδρους
-Νομαρχιακής Επιτροπής ΤΕΕ Μεσσηνίας.
-Συλλόγου Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Μεσσηνίας.
- Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Μεσσηνίας.
- Συλλόγου Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων Ν. Μεσσηνίας.
-Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Μεσσηνίας.
-ΕΜΔΥΔΑΣ Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου.

Οι πρόεδροι ενημέρωσαν τον κ. Θανάση Πετράκο για την κλοπή των αποθεματικών των ταμείων τους, την παράνομη διαχείριση των αποθεματικών των ταμείων από την Τράπεζα της Ελλάδος, την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, την απαξίωση-εξαθλίωση των μηχανικών και τον εξαναγκασμό σε μαζική μετανάστευση των νέων κυρίως μηχανικών στο εξωτερικό.
Ο κ. Θανάσης Πετράκος τόνισε ότι είναι αλληλέγγυος διότι είναι δίκαια και δεν έχει κανένα δικαίωμα η Τράπεζα της Ελλάδος να προχωρήσει σε αυτή την εγκληματική κλοπή των αποθεματικών των ταμείων τους. Για αυτό και ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συμφωνεί με τα αιτήματα των Μηχανικών και θα τα υποστηρίξει και στην Βουλή. Τέλος σημείωσε ότι είναι απαράδεκτη η απαξίωση του Έλληνα Μηχανικού για τον οποίο έχει επενδύσει πάρα πολλά και η πολιτεία και η οικογένειά του διαχρονικά και θα αντιταχθεί με κάθε τρόπο στην κατάργηση του ΤΕΕ που επιδιώκει η κυβέρνηση διότι το ΤΕΕ ενοχλεί πολλές φορές με τις αξιόπιστες μελέτες και παρεμβάσεις τα μεγάλα συμφέροντα που υπηρετεί αυτή η τρικομματική κυβέρνηση. 

2. Αντιπροσωπεία του Συλλόγου βενζινοπωλών Ν. Μεσσηνίας «Ο ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ» οι βενζινοπώλες ενημέρωσαν τον κ. Πετράκο ότι είναι αντίθετοι με την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, διότι οι κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες θα είναι τεράστιες σε βάρος του Ελληνικού λαού και ζήτησαν να μην ψηφίσει την διάταξη που αφορά την αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Ο Θανάσης Πετράκος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι κατηγορηματικά αντίθετος με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και φυσικά θα κάνει ότι είναι δυνατόν να μην ψηφιστεί η συγκεκριμένη διάταξη. Επίσης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συμφωνεί με τις προτάσεις των βενζινοπωλών και ήδη έχει καταθέσει συγκεκριμένες ερωτήσεις στη Βουλή με τις οποίες ζητεί ότι θα πρέπει να παταχθεί άμεσα το λαθρεμπόριο καυσίμων. Η πάταξη του λαθρεμπορίου προϋποθέτει πολιτική βούληση, τοποθέτηση συστημάτων ηλεκτρονικής παρακολούθησης των βυτίων τοποθέτηση ηλεκτρονικού συστήματος εισροών εκροών από τα διυλιστήρια έως τα πρατήρια και  απαγόρευση μεταφοράς καυσίμων με λευκά βυτιοφόρα, δηλαδή, χωρίς το σήμα της εταιρείας και να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Μετάφραση