16.10.12

Συναντήσεις του βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκου με Σωματεία και Αγροτικούς συλλόγους


Θέμα: «Συναντήσεις του βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκου»

 1. Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος συναντήθηκε με τον πρόεδρο και το γραμματέα του συλλόγου των εργαζομένων στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς Μεσσηνίας. Ο πρόεδρος και ο γραμματέας αφού ευχαρίστησαν το κ. Θανάση Πετράκο για την παρουσία του και την συμπαράσταση του στην διαμαρτυρία που έκαναν στην Αθήνα, εξέθεσαν τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο εργασίας τους.

Οι εργαζόμενοι στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς της Μεσσηνίας είναι απλήρωτοι οκτώ (8) μήνες, χωρίς να υπάρχει κάποιο σχέδιο για την εύρεση των πόρων για την καταβολή των δεδουλευμένων. Οι εργασιακές σχέσεις έχουν επιδεινωθεί και οι εργαζόμενοι πιέζονται να προχωρήσουν στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας. Επιπλέον εξέφρασαν την ανησυχία τους για το μέλλον των Αγροτικών Συνεταιρισμών λόγω έλλειψης χρηματοδοτικών πόρων. Όσον αφορά τις ευθύνες για την σημερινή κατάσταση κοινή διαπίστωση είναι η κακοδιαχείριση από τους διοικούντες στο παρελθόν.
Ο κ. Θανάσης Πετράκος ανέφερε ότι το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας ήταν ολέθριο λάθος για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και οι επιπτώσεις είναι ήδη ορατές. Διαβεβαίωσε τον πρόεδρο και το γραμματέα του Αγροτικού Συλλόγου ότι θα παρέμβει στη βουλή κατά την συζήτηση του νόμου και θα ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για να δοθεί λύση τόσο στο πρόβλημα της καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους όσο και να αποτραπούν δυσμενέστερες εξελίξεις στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς.

2. Τα Φιλιατρά επισκέφθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, προκειμένου να ενημερώσει και να ενημερωθεί για τα προβλήματα των αγροτών. Ο κ Πετράκος συναντήθηκε με τα Δ.Σ. των αγροτικών συλλόγων Γαργαλιάνων και Φιλιατρών και ενημέρωσε τους αγρότες για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για το θέμα των παράνομων ελληνοποιήσεων ντομάτας από τα Σκόπια και την Αλβανία καθώς και τις συζητήσεις που είχε με τους κ.κ. υπουργούς για το θέμα. Στους οποίους έθεσε ότι πρέπει επιτέλους να λειτουργήσουν οι έλεγχοι αποτελεσματικά.
Συζητήθηκε επίσης και το θέμα των γεωτρήσεων που απασχολεί έντονα τους αγρότες ως προς την απλοποίηση των διαδικασιών και τα εμπόδια της γραφειοκρατίας, ενώ του μεταφέρθηκαν ερωτήματα για την δημιουργία Συνεταιρισμού στα Φιλιατρά με την εκμετάλλευση του κτιρίου που ήδη υπάρχει. Συζητήθηκε το θέμα της ανάγκης πολιτικών που θα μειώνουν το κόστος παραγωγής και θα ρυθμίζουν την διαφορά τιμών παραγωγού-καταναλωτή
Τέλος τονίσθηκε η ανάγκη άμεσης προώθηση της λειτουργίας συστήματος « ηλεκτρονικής δημοπρασίας» στα φιλιατρά
Ο κ. Πετράκος κατέγραψε τα προβλήματα που του έθεσαν οι Αγρότες, ώστε το προωθήσει στο κοινοβούλιο και να ζητήσει απαντήσεις και κυρίως λύσεις.

Μετάφραση