23.10.12

Συνάντηση του Θανάση Πετράκου με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Κώστα Μουτζούρη.


Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θανάσης Πετράκος συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Κώστα Μουτζούρη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και έθεσε στον κ. Μουτζούρη τα εξής θέματα:

1. Για το λιμάνι της Καλαμάτας: 
α) Ζήτησε να ενημερωθεί για το master plan του λιμανιού της Καλαμάτας και τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνει καμία παρέμβαση που να αλλοιώνει την ακτή από το ¨Πανελλήνιο έως τον Υπήνεμο μώλο¨ γιατί κάτι τέτοιο θα αλλοίωνε την φυσιογνωμία της παραλίας της Καλαμάτας.
β) Ενημέρωσε τον κ. Μουτζούρη για τις ζημιές που υπάρχουν στον κυματοθραύστη του λιμανιού της Καλαμάτας όπως προκύπτει από το έγγραφο της Διεύθυνσης τεχνικών έργων της Π.Ε. Μεσσηνίας.  Ζήτησε από τον κ. Γενικό να εγκριθούν το συντομότερο δυνατόν οι τεχνικές μελέτες και να εκτελεστούν τα αναγκαία έργα προστασίας ώστε να προληφθεί περαιτέρω καταστροφή.
Ο κ. Μουτζούρης έδωσε τον χάρτη του master plan και τόνισε ότι είναι αποκλειστική υπόθεση της τοπικής κοινωνίας να συζητήσει αν μελλοντικά στον χώρο αυτό θέλει να δημιουργήσει ¨ελαφρές¨ ναυταθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και εγκαταστάσεις για μικρά τουριστικά σκάφη και δεσμεύτηκε άμεσα ότι θα κατέβει ο ίδιος στην Καλαμάτα για να δει τις ζημιές στον κυματοθραύστη.
2. Για το λιμάνι της Κορώνης: 
Συζήτησε με τον κ. Γενικό την ανάγκη άμεσα να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των ζημιών στον κυματοθραύστη  μέχρι τον Φάρο και ζήτησε να εξεταστεί η μελέτη για την επέκταση του κυματοθραύστη τουλάχιστον κατά 100 μέτρα ώστε να προστατεύεται αποτελεσματικά η Κορώνη και τα ψαροκάικα των ψαράδων. 
Ο κ. Γενικός απάντησε ότι θα δει το θέμα και θα εξετάσει άμεσα το σχέδιο και την απαιτούμενη διαδικασία για την επέκταση του κυματοθραύστη και συμφωνήθηκε να γίνει σύντομα νέα συνάντηση για το λιμάνι της Κορώνης.
3. Για την ρύπανση του Κυπαρισσιακού κόλπου από τα διερχόμενα κρουαζιερόπλοια.
Ο κ. Πετράκος ζήτησε να γίνουν αυστηροί έλεγχοι διότι παρατηρείται ορισμένες φορές ρύπανση του Κυπαρισσιακού κόλπου και αυτό οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα στα κρουαζιερόπλοια με προορισμό το Κατάκωλο.
Ο κ. Μουτζούρης απάντησε ότι υπάρχει βούληση από την πλευρά του Υπουργείου και θα βοηθήσει αν υπάρξει έγγραφο / καταγγελία από τον Δήμο Τριφυλλίας για το θέμα αυτό.

Μετάφραση