7.3.14

«Συνάντηση Θανάση Πετράκου με το Σύλλογο και την Επιτροπή Λογιστών Ν. Μεσσηνίας».

07/03/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «Συνάντηση Θανάση Πετράκου με το Σύλλογο και την Επιτροπή Λογιστών Ν. Μεσσηνίας».

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Λογιστών Ν. Μεσσηνίας Παναγιώτη Παπουτσή και τα μέλη της Επιτροπής Λογιστών Ν. Μεσσηνίας Δημήτρη Μαρινόπουλο, Δημήτρη Τσίχλη και Γιάννη Μαρινόπουλο. Στη  συνέχεια  παραβρέθηκε  και  απεύθυνε χαιρετισμό  στους  λογιστές  της Μεσσηνίας  που  παρακολουθούσαν το Σεμινάριο  για τις  αλλαγές  στη  φορολογία που  οργάνωσε  ο  σύλλογος  τους.
Οι εκπρόσωποι των λογιστών ενημέρωσαν το Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Τόνισαν ότι η μνημονιακές φορολογικές αλλαγές και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές «του λιγότερου κράτους» έχουν επιβαρύνει πάρα πολύ τον κλάδο τους. Η εφαρμογή των νόμων 4172/2013 και 4174/2013, οι οποίοι ισχύουν από 1/1/2014, οδηγούν και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο κλείσιμο αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες λογιστές σε αδιέξοδο. Τα εξοντωτικά πρόστιμα που επιβάλλονται για τυπικές και απλές παραβάσεις είναι πέρα από κάθε λογική αλλά και αναποτελεσματικά. Οι εκπρόσωποι των Λογιστών παρέδωσαν υπόμνημα στο Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με τις προτάσεις τους που αφορούν τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, τα πρόστιμα , τα ασφαλιστικά, τον Κώδικα Φορολογικής Δικαιοσύνης και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο νόμο 4174/2013.   
Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Λογιστών για την αναλυτική ενημέρωση που του έκαναν  δεσμεύτηκε για τακτική συνεργασία μαζί τους. Στη συνέχεια τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί κατά βάση με τις προτάσεις που κατέθεσαν και θα προχωρήσει σε όλες τις δυνατές κοινοβουλευτικές ενέργειες για να αναδειχτούν τα προβλήματα. 
Τέλος ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αλληλέγγυος στον αγώνα των λογιστών για την κατάργηση των πρόσφατων φορολογικών νόμων και των μνημονίων. Επίσης υποστηρίζει την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων του κλάδου και το αίτημα για την κατάργηση του νόμου που απελευθερώνει και διαλύει το επάγγελμα του λογιστή - φοροτεχνικού. Παλεύουμε για δίκαιη φορολόγηση όλων των πολιτών ανάλογη της φοροδοτικής τους ικανότητας με ένα απλό, σταθερό και μόνιμο φορολογικό σύστημα.

Το Γραφείο Τύπου

Μετάφραση