17.3.14

«Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για το πλιάτσικο στο σιδηροδρομικό δίκτυο στην Πελοπόννησο.»

17/3/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΛΩΣΗ
ΘΕΜΑ: «Τεράστιες  οι ευθύνες της  κυβέρνησης για  το πλιάτσικο στο σιδηροδρομικό δίκτυο στην Πελοπόννησο.»


Τεράστιες είναι  οι  ευθύνες  της  κυβέρνησης για  την  καταστροφή  της  δημόσιας  περιουσίας.  Συνεχίζεται το πλιάτσικο στο μετρικό σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ στην Πελοπόννησο το οποίο βρίσκεται, εδώ και τρία χρόνια, σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας αλλά ουσιαστικώς εγκαταλειμμένο. Συνεχίζονται οι απανωτές κλοπές εξοπλισμού και υλικών από χώρους του ΟΣΕ, η λεηλασία των πανάκριβων αυτομάτων συστημάτων φύλαξης ισόπεδων διαβάσεων και τον βανδαλισμό σιδηροδρομικών σταθμών, καθώς και η κλοπή ολόκληρων ντιζελομηχανών και βαγονιών από την περιοχή Καβάσιλα Ηλείας..
 Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας με προειδοποιήσεις, ερωτήσεις και καταγγελίες δεν ελήφθη καμία μέριμνα από την  κυβέρνηση και τον ΟΣΕ για τη φύλαξη και την προστασία της περιουσίας του.
Η καταστροφή είναι το αποτέλεσμα της εγκατάλειψης του δικτύου από τον Ιανουάριο του 2011. Βέβαια ουσιαστική  λύση  είναι, εκτός φυσικά  από  τα  μέτρα  φύλαξης,  και η υιοθέτηση  των  ρεαλιστικών  προτάσεων μας  για άμεση στοιχειώδη   επαναλειτουργία  της  γραμμής (προαστικα  δρομολόγιο Μεσσηνίας και Ηλείας, τα  ελάχιστα  δυνατά  δρομολόγια Κόρινθος-Πάτρα-Καλαμάτα και Αθήνα –Τρίπολι- Καλαμωτά και  τακτικέ  τουριστική  δρομολόγια).     

Το Γραφείο Τύπου

Μετάφραση