22.10.14

«Να παραιτηθεί η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας από την έφεση που έχει ασκήσει για τους σχολικούς φύλακες».

22/10/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «Να παραιτηθεί η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας από την έφεση που έχει ασκήσει για τους σχολικούς φύλακες».


Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος συναντήθηκε με τους σχολικούς φύλακες της Καλαμάτας που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Οι σχολικοί φύλακες ενημέρωσαν το Βουλευτή ότι στις 19/8/2014 το δικαστήριο  έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η διαθεσιμότητά τους και ζήτησε να ξαναγυρίσουν στη θέση τους. Η Δημοτική Αρχή παρότι είχε υποσχεθεί ότι δεν θα ασκήσει έφεση στην θετική απόφαση του δικαστηρίου τελικά την τελευταία στιγμή κάτω από την πίεση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης άσκησε έφεση.
Ο Θανάσης Πετράκος εξέφρασε την στήριξη και την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των σχολικών φυλάκων να ξαναγυρίσουν στην εργασία τους. Τόνισε ότι η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής, όπως τη διατύπωσε και ο πρόεδρός του πρόσφατα στη Βουλή.  Όλοι οι σχολικοί φύλακες θα επανέλθουν στις θέσεις τους από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι η παρουσία των σχολικών φυλάκων είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία των σχολείων και η διαθεσιμότητά τους είναι αδικαιολόγητη και άδικη.
Επιπλέον τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, αφού έχει εκφραστεί θετικά για το έργο των σχολικών φυλάκων, δεν έπρεπε να υποκύψει στις πιέσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και να ασκήσει έφεση. Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε ότι θα θέσει στη συνάντηση με το Δήμαρχο το δίκαιο αίτημα των σχολικών φυλάκων, «Να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας με θέμα την παραίτηση του Δήμου από τα ένδικα μέσα εναντίον της πρωτόδικης απόφασης με την οποία έχουν δικαιωθεί οι σχολικοί φύλακες».   
         
Το Γραφείο Τύπου



Μετάφραση