8.10.14

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκου στην χτεσινή άτυπη συζήτηση στο ΥΠΕΚΑ για την παρουσίαση του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την Προστασία του Κυπαρισσιακού Κόλπου

8/10/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκου στην χτεσινή άτυπη συζήτηση στο ΥΠΕΚΑ για την παρουσίαση του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την Προστασία του Κυπαρισσιακού Κόλπου μεταξύ άλλων τόνισε:


«Καλώ το ΥΠΕΚΑ να λάβει υπόψη τα συμπεράσματα της ημερίδας «Περιοχές NATURA προοπτικές προστασίας ή υποβάθμιση» που οργάνωσαν η Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση Τριφυλίας, ο Σύλλογος Απανταχού Ελαιωτών «το μπούζι» και ο Σύλλογος Φίλων Δάσους & Παραλίας Ελαίας στις 3/9/2014 και όπου τονίσθηκε ότι είναι αδιανόητο να οικοδομηθεί η περιοχή που περιλαμβάνεται ανάμεσα στις αμμοθίνες και το δάσος διότι αυθαίρετη και αντιεπιστημονική παρεμβολή οικιστικής ζώνης ανάμεσα στο δάσος και στις αμμοθίνες. Επιπλέον το θέμα γίνεται ακόμα σοβαρότερο διότι το  Υπουργείο Οικονομικών δεν απάντησε επί της ουσίας πως τα 180 στρέμματα μετατράπηκαν σε 308. Διότι είναι προφανές ότι μεγάλο μέρος της επιπλέον έκτασης ήταν πριν δάσος και αμμοθίνες. Επίσης αναπάντητο παραμένει το ερώτημα πως οι περιγραφόμενες «δίοδοι προς τη θάλασσα» στην αγροτική γη (διότι αυτός ήταν ο χαρακτηρισμός της έκτασης των 180 στρεμμάτων που αγόρασε ο κ. Π. Παππάς από τον κ. Καννελάκη) μπορούν να μετονομαστούν και να χαρακτηριστούν ως «δημόσιες κοινόχρηστες οδοί» ώστε να δοθεί η νομιμοποίηση της κατάτμησης σε τμήματα των τεσσάρων στρεμμάτων για να γίνει παράνομη ιδιωτική πολεοδόμηση
Το υπουργείο δεν μπορεί να νίπτει τα χέρια του, για ένα τόσο σοβαρό θέμα, πίσω από τις μεταβατικές διατάξεις που επιτρέπουν την δόμηση σε τέσσερα στρέμματα για να δημιουργηθούν τετελεσμένα από την εταιρεία Νεα Κοτινος ΑΕ.
Ζητώ από το Υπουργείο ΠΕΚΑ να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποτραπεί η δημιουργία τετελεσμένων πριν την έγκριση του Προεδρικού Διατάγματος.
Εφιστώ την προσοχή του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, κινηματικές οργανώσεις καθώς και οι ενεργοί πολίτες της περιοχής θα εναντιωθούν σε κάθε προσπάθεια τσιμεντοποίησης της ευαίσθητης αυτής περιοχής με όλα τα νόμιμα μέσα.

Το Γραφείο Τύπου

Μετάφραση