23.10.14

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α ΕΛΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

23/10/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α ΕΛΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος συναντήθηκε με το Δ.Σ. της Α ΕΛΜΕ Μεσσηνίας και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές λόγω  των εφαρμοζόμενων μνημονιακών πολιτικών από την κυβέρνηση και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Πέρα από τα γενικά προβλήματα, που υπάρχουν στην εκπαίδευση σε όλη τη χώρα, στην Μεσσηνία υπάρχουν επιπλέον ειδικά προβλήματα με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης. Αυτά είναι:
1.   Η πληρωμή των καθηγητών δυο σχολείων που συμμετείχαν στην διεξαγωγή των πανελλήνιων εξετάσεων την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου 2014. Με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας πιστώθηκαν στον αντίστοιχο κωδικό, για πληρωμή των συλλογικών οργάνων πανελλήνιες 2014, 10.000 ευρώ λιγότερα χρήματα. Η μεταφορά στον σωστό κωδικό έχει γίνει και εκκρεμεί η εντολή κατά παρέκκλιση των δεσμεύσεων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
2.   Η καταβολή αποζημιώσεων σε εκπαιδευτικούς που είχαν εργαστεί στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη το 2008.
Επίσης ο Θανάσης Πετράκος ενημερώθηκε για την αδιανόητη γραφειοκρατία όσον αφορά τις πιστώσεις των αναπληρωτών καθηγητών και την εμφάνιση των κενών. Με έκπληξη πληροφορήθηκε ότι αν ένας αναπληρωτής αρνηθεί τη θέση που του προσφέρεται η πίστωση «χάνεται» και πρέπει να ζητηθεί από την αρχή ξανά από το Υπουργείο! Αντίστοιχα απίστευτη γραφειοκρατία υπάρχει στην καταγραφή των κενών. Έτσι π.χ. αν ένας εκπαιδευτικός πάρει άδεια άνευ αποδοχών στη διάρκεια του σχολικού έτους, το κενό θα εμφανιστεί στο Υπουργείο για την κάλυψή του την επόμενη σχολική χρονιά!
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε όλες τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στη Μεσσηνία.
  

Το Γραφείο Τύπου

Μετάφραση