18.11.14

Να γίνει άρση της επιστράτευσης των εργαζομένων της ΔΕΗ

Θ.Πετράκος: Να γίνει άρση της επιστράτευσης των εργαζομένων της ΔΕΗ
Την άμεση άρση της επιστράτευσης των εργαζομένων της ΔΕΗ Α.Ε., του ΑΔΜΗΕ Α.Ε. και του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., ζητεί με επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος ο Θανάσης Πετράκος.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως η επιστράτευση στηρίχτηκε "στην πλέον προκλητική παραποίηση στοιχείων και τεχνικών δεδομένων", ενώ καλεί τον υπουργό να διερευνήσει τι κρύβεται πίσω από τις αδικαιολόγητες διακοπές ρεύματος που βύθισαν μεγάλες περιοχές της χώρας στο σκοτάδι και να καταλογίσει τις ευθύνες σε αυτούς που έδωσαν τις εντολές.
"Το μέτρο αυτό καταστολής της επίταξης των εργαζομένων που η κυβέρνηση αποφάσισε, στηρίχτηκε στη προπαγάνδα των εκτεταμένων διακοπών που οι "πειθαρχημένες" ηγεσίες της ΔΕΗ Α.Ε. του ΑΔΜΗΕΑ.Ε. και του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., σκόπιμα κατασκεύασαν" παρατηρεί ο Θ. Πετράκος. "Η κατασκευασμένη πολιτική επιστράτευση απεργών, όταν διεξάγεται ταξική και συνδικαλιστική πάλη των εργαζόμενων εντός των θεσμών της δημοκρατίας, καταργεί τη δημοκρατική νομιμότητα και το κατοχυρωμένο συνταγματικά δικαίωμα της απεργίας. Η ενέργεια αυτή ουσιαστικά αποσκοπεί σε άρση των παραπάνω δημοκρατικών και συνταγματικών δικαιωμάτων αφού παρεμποδίζει την άσκηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στην απεργία" υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.


Μετάφραση