25.11.14

«Ο Θανάσης Πετράκος στην κινητοποίηση των κτηνοτρόφων»

25/11/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «Ο Θανάσης Πετράκος στην κινητοποίηση των κτηνοτρόφων»


Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος παρευρέθηκε στην σημερινή Πανελλαδική κινητοποίηση των κτηνοτρόφων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εξέφρασε την συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματά τους.
Ο Θανάσης Πετράκος μεταξύ των άλλων τόνισε:
«Η κυβέρνηση, με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της, έδωσε καίριο χτύπημα στο εισόδημα των κτηνοτρόφων. Δεν πήρε όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να είναι επιλέξιμες όλες οι εκτάσεις των βοσκοτόπων με συνέπεια να υπάρξουν μεγάλες περικοπές στα ποσά της ενιαίας ενίσχυσης και της εξισωτικής.
Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την απώλεια του ζωικού κεφαλαίου που υπήρξε λόγω του καταρροϊκού πυρετού και των λοιπών ζωονόσων, δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης των κτηνοτρόφων.
Είναι σοβαρές οι ευθύνες της κυβέρνησης η οποία δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του καταρροϊκού πυρετού.
Επιπλέον, είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι, όπως και όλοι οι αγρότες, από το αυξημένο κόστος παραγωγής, την έλλειψη ρευστότητας μετά το ξεπούλημα της ΑΤΕ και την υπερφορολόγηση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται, όπως τόνισε και στην πρόσφατη επίκαιρη επερώτηση της κοινοβουλευτικής του ομάδας, να θέσει σε προτεραιότητα την επίλυση των προβλημάτων των κτηνοτρόφων και της Ελληνικής κτηνοτροφίας».

Το Γραφείο Τύπου










Μετάφραση