24.11.14

«Περιοδεία και Ομιλίες του ΣΥΡΙΖΑ στους εργαζόμενους του ΑΔΜΗΕ»

24/11/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «Περιοδεία και Ομιλίες του ΣΥΡΙΖΑ στους εργαζόμενους του ΑΔΜΗΕ»


Κλιμάκιο Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τον Υπεύθυνο του Τομέα Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκο (Βουλευτή Μεσσηνίας) και την βουλευτή Β’ Αθήνας Χαρά Καφαντάρη και τον Συντονιστή του Τμήματος Ενέργειας Νίκο Γεωργακάκη, πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία στις εγκαταστάσεις του ΑΔΜΗΕ.
Το κλιμάκιο επισκέυθηκε τις εγκαταστάσεις στο Ρουφ, τα κεντρικά γραφεία στην οδό Ροσσινιόλ, καθώς και το Κέντρο Κατανομής Φορτίου στον Αγ. Στέφανο και συναντήθηκε με τους εργαζόμενους καθώς και με εκπροσώπους σωματείων εργαζομένων του ΑΔΜΗΕ.
Στις συγκεντρώσεις στους τρεις χώρους εργασίας, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων τόνισε:
Βρισκόμαστε εδώ σήμερα, στους χώρους του ΑΔΜΗΕ, για να δηλώσουμε σε όλους τους τόνους, σε κυβέρνηση και υποψήφιους αγοραστές, ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ, γιατί η ιδιωτικοποίησή του, εκτός του ότι είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, παραβιάζει και το Σύνταγμα, αφού το Δημόσιο δεν είναι σε καμία περίπτωση δυνατόν να κατέχει λιγότερο από 51%.
Ό,τι είπαμε και έχουμε ανακοινώσει, ισχύει. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί, μέσω του Προέδρου του, να ακυρώσει όλες αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις, γιατί η Ενέργεια είναι Δημόσιο και Κοινωνικό Αγαθό και ανήκει στον Ελληνικό Λαό. Τονίζουμε ξανά, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε τετελεσμένα. Τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας ανήκουν κατά 100% στο δημόσιο. Ο ΑΔΜΗΕ είναι και θα είναι 100% δημόσια επιχείρηση, είναι και θα παραμείνει περιουσία του ελληνικού λαού και σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να ακυρώσει τις προωθούμενες ιδιωτικοποιήσεις της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, και να επαναφέρει τη ΔΕΗ και τις θυγατρικές της ως ενιαία καθετοποιημένη και πραγματικά δημόσια επιχείρηση.
Οι εργαζόμενοι στον ΑΔΜΗΕ είναι δεδομένο ότι με τους αγώνες τους θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της επιχείρησης. Για το λόγο αυτό άλλωστε, η κυβέρνηση, 4 μήνες μετά τη μεγάλη απεργία του Ιουλίου, επιμένει να τους κρατά παράνομα και αντισυνταγματικά επιστρατευμένους. Για το λόγο αυτό αρνήθηκε ο υπουργός να έρθει να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτησή μας στη Βουλή για την άρση της παράνομης επιστράτευσης των εργαζομένων σε ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ.
Πρέπει να γνωρίζουν καλά όμως οι κύριοι της συγκυβέρνησης, αλλά και όσοι εποφθαλμιούν για τη καταλήστευση των δημόσιων ενεργειακών επιχειρήσεων της χώρας, πως θα βρουν μπροστά τους, όχι μόνο τους εργαζόμενους σε αυτές, αλλά σύσσωμό τον ελληνικό λαό, ο οποίος στη μεγάλη γενική απεργία της 27ης του Νοέμβρη θα δώσει τη δική του απάντηση, στα ύπουλα σχέδια του εγχώριου και πολυεθνικού κεφαλαίου.





Το Γραφείο Τύπου

Μετάφραση