30.11.14

Χαιρετισμός του Βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου στην εκδήλωση τιμής για τον Γιώργο Μπίζο.

Χαιρετισμός του Βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση  Πετράκου στην εκδήλωση τιμής για τον Γιώργο Μπίζο.


Σήμερα γίνεται έστω και καθυστερημένα μια οφειλόμενη εκδήλωση τιμής σε έναν άνθρωπο που έχει κάνει γνωστό στα πέρατα του κόσμου το Βασιλίτσι.
Στον Γιώργο Μπίζο χρωστάμε όλοι εμείς, χρωστάει το Βασιλίτσι και η Ελλάδα γιατί η παρουσία του, η δράση του και οι αγώνες του, τιμούν την λέξη άνθρωπος με κεφαλαία και χρυσά γράμματα.
Χρωστάμε όλοι στον Γιώργο Μπίζο γιατί δίδαξε ήθος, ανθρωπιά, αντιρατσιστικό αγώνα και αγωνιστικότητα.
Έχει καταξιωθεί στην συνείδηση του κόσμου ως υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανεξάρτητα από φύλο, χρώμα, θρησκεία, καταγωγή ή όποιον άλλον προσανατολισμό.
Αποτελεί μια εξέχουσα μορφή του Ελληνισμού και οφείλουμε να τον ευχαριστήσουμε  για τους αγώνες του, για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Φέρνει επάξια τον τιμητικό τίτλο του «Πρεσβευτή του Ελληνισμού» .
Υπόδειγμα αισιοδοξίας και πίστης ότι θα ξημερώσουν καλύτερες μέρες για την Νότια Αφρική και την ανθρωπότητα. Είναι χαρακτηριστικό ένα απόσπασμα από τα λόγια του «πάντα πίστευα βαθιά μέσα μου ότι τα πράγματα κάποτε θα αλλάξουν.»
Δυστυχώς βέβαια πρέπει να θυμηθούμε ότι και οι προδικτατορικές κυβερνήσεις και φυσικά η χούντα των συνταγματαρχών του, είχαν απαγορέψει να έρχεται στην πατρίδα του. Την ίδια ώρα που ο Γιώργος Μπίζος ανέβαζε ψηλά το όνομα της Ελλάδας στην συνείδηση όλης της ανθρωπότητας και ιδιαίτερα όσων αγωνίζονταν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την δημοκρατία και την ελευθερία.
Δυστυχώς οι κυβερνήσεις της Ελλάδας μέχρι το 1974 ταυτιζόταν με την πολιτική του απαρτχάιντ και των ρατσιστών οι οποίοι είχαν χαρακτηρίσει τον Γιώργο Μπίζο «Υπερασπιστή ενός τρομοκράτη» δηλαδή του Νέλσον Μαντέλα.
Εμείς όμως πιστεύω όσοι είμαστε σήμερα εδώ κι εγώ προσωπικά ευχαριστούμε και πάλι τον Γιώργο Μπίζο για τα μεγάλα μαθήματα αντιρατσισμού και υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που μας έχει δώσει
Γιώργο Μπίζο σε ευχαριστώ και για κάτι άλλο που έχεις γράψει για τον Μαντέλα «Ξέρετε ο Μαντέλα δεν θέλει να τον θεωρούν ούτε Εθνοσωτήρα ούτε προφήτη, αλλά μόνο πιστό υπηρέτη του λαού, ιθαγενών και λευκών» και πιο κάτω  έχεις γράψει «Αυτά που πάντα με εντυπωσίαζε από τον Μαντέλα είναι ότι ξέρει να συγχωρεί»
Μακάρι αυτά τα λόγια του Μαντέλα που μας έχεις πει να σημαδεύουν και να καθοδηγούν όσους ασχολούνται με τα κοινά και όλους τους ηγέτες.
Για όλους αυτούς τους λόγους είναι τιμή για μας που είμαστε σε μια τέτοια εκδήλωση για να μάθουμε και να εμπεδώσουμε τις αρχές σου, το ήθος σου και τους αγώνες σου.

Σε ευχαριστώ και πάλι.

Μετάφραση