8.3.15

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 1ου ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

8/03/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 1ου ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.


Οι Βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πετράκος Αθανάσιος, Κοζομπόλη-Αμανατίδη Παναγιώτα, Κωνσταντινέας Πέτρος και Ψαρρέα Έλενα συναντήθηκαν με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Ειδικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Καλαμάτας. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Διευθυντής του Ειδικού Σχολείου Καλαμάτας και συζητήθηκαν πάγια προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο τους αλλά και οι οικογένειες των ΑμεΑ όπως:
  1. Η κατ’ επανάληψη έναρξη της σχολικής χρονιάς με απουσία βοηθητικού προσωπικού και η καθυστέρηση στην πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ειδικού προσωπικού όπως νοσηλευτή, ψυχολόγου κ.α.. Οι γονείς πρότειναν την έγκαιρη πρόσληψη προσωπικού ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών. 
  2. Η λειτουργία του σχολείου σε  λυόμενο κτήριο (το μόνο ίσως από τους σεισμούς το 1986), που πλέον δεν επαρκεί να φιλοξενήσει το μεγάλο όγκο των μαθητών. Οι γονείς επεσήμαναν την πρόβλεψη αγοράς οικόπεδου από το 2004 και ζήτησαν τη διερεύνηση κατασκευής νέου κτηρίου.
  3. Τη χορήγηση εξαιρετικά χαμηλού ποσοστού αναπηρίας (20-35%) σε παιδιά και άτομα με αναπηρία με Δείκτη Νοημοσύνης (Δ.Ν.) από 45 έως 60 (μέτρια νοητική καθυστέρηση), με αποτέλεσμα τα άτομα αυτά να μένουν αβοήθητα από την Πολιτεία, με μόνο σύμμαχο την οικογένειά τους.
Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεσμευτήκαν ότι θα προχωρήσουν σε όλες τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις αλλά και σε συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς, ώστε να γίνουν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών αλλά και να γίνεται έγκαιρα ο προγραμματισμός προσλήψεων αναπληρωτών, προκειμένου όλα τα Ειδικά σχολεία να λειτουργούν με προσωπικό ανάλογο  αναγκών τους από την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς.
Επίσης διαβεβαίωσαν το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Καλαμάτας, ότι θα διερευνήσουν την δυνατότητα ανέγερσης νέου σχολείου.

Τέλος δεσμεύτηκαν να εισηγηθούν την αλλαγή της νομοθεσίας, ώστε να χορηγείται ποσοστό αναπηρίας  67% και στα άτομα με Δ.Ν. από 45 έως 60.

Το Γραφείο Τύπου

Μετάφραση