22.3.15

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.


Οι Βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πετράκος Αθανάσιος, Κοζομπόλη-Αμανατίδη Παναγιώτα, Κωνσταντινέας Πέτρος και Ψαρρέα Έλενα συναντήθηκαν:
1.   Με εκπροσώπους των επιτροπών αγώνα και κατοίκους της περιοχής ενάντια στην λειτουργία σκουπιδοεργαστασίου στην Καλλιρρόη. Οι κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν τους Βουλευτές για τις προσφυγές στην δικαιοσύνη στις οποίες έχουν προχωρήσει, σε ποιο στάδιο βρίσκονται αυτές και ζήτησαν τη στήριξή τους ώστε να ματαιωθεί το συγκεκριμένο έργο. Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν ότι θα  προχωρήσουν  σε  όλες τις αναγκαίες  ενέργειες  προς  τους  συναρμόδιους   υπουργούς ώστε  το συγκεκριμένο έργο να ακυρωθεί διότι η λειτουργία του θα προκαλέσει τεράστια περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Επίσης τόνισαν ότι ταυτόχρονα θα πρέπει να αρχίσει η διαδικασία για την σύναψη συνεργασιών των γειτονικών  Δήμων μεταξύ  τους για την προσωρινή ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.
2.   Με το Δήμαρχο Δυτικής Μάνης κ. Γιάννη Μαραμπέα ο οποίος ενημέρωσε τους Βουλευτές για το πρόβλημα της στελέχωσης των Κέντρων Υγείας και των Αγροτικών Ιατρείων του Δήμου καθώς και για την συμφωνία των Δήμων Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης για συνεργασία στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων. Οι Βουλευτές διαβεβαίωσαν τον Δήμαρχο ότι θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να στελεχωθούν οι υπηρεσίες υγείας του Δήμου Δυτικής Μάνης. Για την συμφωνία με το Δήμο Καλαμάτας δήλωσαν ότι τόσο οι ίδιοι όσο και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης υποστηρίζουν την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και το Υπουργείο προτίθεται να χρηματοδοτήσει δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση, με συγκεκριμένες όμως δεσμεύσεις από την πλευρά των Δήμων. Επιπλέον τόνισαν ότι η πρακτική των συμπράξεων μεταξύ Δήμων θα πρέπει να επεκταθεί σε όλο το νομό γιατί μόνο η ολοκληρωμένη διαχείριση με διαλογή στην πηγή είναι η μόνη βιώσιμη μέθοδος για την διαχείριση των απορριμμάτων.
  

Το Γραφείο Τύπου

Μετάφραση