2.5.15

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ.Ε. ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΟΛΤΕΕ.

02/05/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ.Ε. ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΟΛΤΕΕ.


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πετράκος Αθανάσιος συναντήθηκε με το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΟΛΤΕΕ) κ. Μανώλη Βαβαδάκη και τον πρόεδρο της Ένωσης Λειτουργών Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Μεσσηνίας (ΕΛΤΕΕ) κ. Φειδά Αντώνη. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα της Τεχνικής Εκπαίδευσης και η ανάγκη ενίσχυσή της. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα εξής θέματα:
1.      Οι σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό στα εργαστήρια των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.). Το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης έχει οξυνθεί με την δημιουργία των Καλλικρατικών Δήμων με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι καθηγητές να βάζουν από την τσέπη τους τα απαραίτητα έξοδα για την λειτουργία των εργαστηρίων.
2.      Το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών αφού με τους μνημονιακούς νόμους δεν καλύπτεται η μεταφορά των μαθητών όταν η απόσταση από την πλησιέστερη στάση του λεωφορείου είναι μικρότερη από 4 χιλιόμετρα (το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξύ στα χωριά).
3.      Τον αποκλεισμό από την δωρεάν μεταφορά των μαθητών που έχουν ενηλικιωθεί και θέλουν να συνεχίσουν σε μια δεύτερη ειδικότητα των ΕΠΑ.Λ.
4.      Την ανάγκη συνάντησης της ΟΛΤΕΕ με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Ο Θανάσης Πετράκος σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό που η κυβέρνηση προχωράει στην επανασύσταση των κατηργημένων ειδικοτήτων του ΕΠΑ.Λ. και την επαναπρόσληψη των εκπαιδευτικών που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα που θα δώσουν διέξοδο σε χιλιάδες παιδιά φτωχών κυρίως οικογενειών. Ο Βουλευτής δεσμεύτηκε ότι θα συνδράμει για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση της ΟΛΤΕΕ με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.        




Το Γραφείο Τύπου

Μετάφραση