31.5.15

Πετράκος: Η Ελλάδα δεν είναι όμηρος κανενός




ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΣΤΟ "ΚΟΚΚΙΝΟ"

Πετράκος: Η Ελλάδα δεν είναι όμηρος κανενός


«Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί, η συμφωνία δεν μπορεί παρά να είναι συμβατή προς τις προγραμματικές δηλώσεις μας», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Κώστα Σαββόπουλο.

«Δεν το λέμε από ιδεοληψία, αλλά επειδή μόνο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση και την κοινωνία από την καταστροφή».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι καταβάλλεται – σε ευρωπαϊκό επίπεδο- επίπονη προσπάθεια να υποταγεί η Ελλάδα, καθώς «δεν είναι αρεστή η ιδέα ότι μπορεί να επιτύχει μια κυβέρνηση Αριστεράς». Εξέφρασε πάντως την ελπίδα ότι, η επίγνωση των κινδύνων για τη διεθνή οικονομία θα ωθήσει «τους μη φανατικούς» σε λογικότερες επιλογές.

Ο κ. Πετράκος μίλησε για τις δυνατότητες της χώρας να ασκήσει πολυδιάστατη εξωτερική, οικονομική και εμπορική πολιτική. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι το ταξίδι του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη στη Ρωσία εκπέμπει το μήνυμα πως «η Ελλάδα δεν είναι όμηρος κανενός».

Τέλος, ο κ. Πετράκος χαρακτήρισε «ατυχέστατη» την επιλογή της Έλενας Παναρίτη για τη θέση της εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ και είπε ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης πρέπει να άρει την απόφαση αυτή.
     




Μετάφραση