11.7.13

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ.
Γραφεία : ΚΑΛΑΜΑΤΑ Ιατροπούλου & Δαγρέ 2 Τ.Κ 24100
Τηλ:  2721087191, 2721021148 fax : 2721087191
ΑΘΗΝΑ Βουλής 4, Γραφείο 312
Τηλ: 2103706183 & 2103706383
κιν. 6977683175
email: thanasispetrakos@gmail.com
            th.petrakos@parliament.gr

                                                                                                        8/7/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Ολιγωρία της αστυνομίας για την υπόθεση διάρρηξης των κτιρίων όπου στεγάζεται εξοπλισμός της ΕΡΤ, του καναλιού της Βουλής και του συνδρομητικού τηλεοπτικού σταθμού NOVA »

Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος κατέθεσε επιστολή στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας στην οποία αναφέρει ότι παρά την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στις 17/6/2013 για την διάρρηξη των κτιρίων στα οποία στεγάζονται εξοπλισμός της ΕΡΤ, του καναλιού της Βουλής και του συνδρομητικού τηλεοπτικού σταθμού NOVA η αστυνομία έχει ολιγωρήσει και δεν έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, όπως η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων, για να εξακριβωθεί η ταυτότητα των δραστών.
Με την επιστολή ζητάει από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας την διαταγή άμεσης διερεύνησης της υπόθεσης από την αστυνομία και επιπλέον ζητάει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ στο νομό Μεσσηνίας και να εκπέμψει άμεσα στη Μεσσηνία το κανάλι της Βουλής.
Επισυνάπτεται η κατατεθείσα επιστολή.



ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ




                                                                                                        8/7/2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα όπως γνωρίζετε από τις 17/6/2013 έχω καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός αγνώστων στοιχείων δράστη ή δραστών με την οποία ζητούσα να διερευνηθούν τα στοιχεία των δραστών και να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες σε εκείνους που έχουν διαπράξει παράνομες πράξεις για την διάρρηξη των κτιρίων όπου στεγάζεται εξοπλισμός της ΕΡΤ, του καναλιού της Βουλής και του συνδρομητικού τηλεοπτικού σταθμού NOVA. Παρά την εισαγγελική παραγγελία προς την αστυνομία για διερεύνηση της υπόθεσης δεν έχει γίνει από την πλευρά της αστυνομίας καμία ενέργεια. Σημειώνω ότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, την Πέμπτη 27 Ιουνίου, από τον τεχνικό της NOVA στο Λυκόδημο με την παρουσία τριών (3) αστυνομικών και παρά την προτροπή του τεχνικού της NOVA να πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα για να εξακριβωθεί η ταυτότητα των δραστών οι αστυνομικοί δεν το έπραξαν.
Ως εκ τούτου θα σας παρακαλούσα να διατάξετε εκ νέου την αστυνομία για την άμεση διερεύνηση των παράνομων πράξεων για να διαπιστωθούν τα στοιχεία των δραστών που διέπραξαν παράνομες πράξεις. Τέλος κ. Εισαγγελέα θέλω να σημειώσω ότι:
1.   Η συνέχιση της μη εκπομπής της ΕΡΤ και της ΕΡΑ Καλαμάτας έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση της προσωρινής διαταγής του ΣτΕ το οποίο αποφάσισε ότι πρέπει άμεσα να εκπέμψουν όλα τα κανάλια και οι συχνότητες της ΕΡΤ.
2.   Η συνέχιση της μη εκπομπής του καναλιού της Βουλής και ως εκ τούτου η έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών της Μεσσηνίας για τα τεκταινόμενα στη Βουλή των Ελλήνων παραβιάζει συνταγματικό δημοκρατικό δικαίωμα των Μεσσήνιων πολιτών.
Για όλους αυτούς τους λόγους πέραν της διερεύνησης των δραστών σας ζητώ να πράξετε τα δέοντα ώστε και να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ στο νομό Μεσσηνίας και να εκπέμψει άμεσα στη Μεσσηνία το κανάλι της Βουλής.

Με εκτίμηση

Αθανάσιος Πετράκος



Βουλευτής Μεσσηνίας




Μετάφραση