28.9.13

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/9/2013 ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ

ΟΜΙΛΙΑ  ΤΟΥ  ΒΟΥΛΕΥΤΗ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  ΤΟΥ  ΣΥΡΙΖΑ  ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ  ΤΟ  ΣΑΒΒΑΤΟ  28/9/2013    ΣΤΗ  ΜΕΣΣΗΝΗ


Οι συλλήψεις του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Βουλευτών και στελεχών της με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής συμμορίας διαμορφώνει ένα νέο πολιτικό σκηνικό. Οι κατηγορίες της δικογραφίας η οποία μιλάει για δέκα ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δωροδοκίες.
Όλα αυτά είχε καταγγείλει πολλές φορές στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ. Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι απλά ένα φασιστικό κόμμα αλλά εγκληματική συμμορία. Σήμερα καταρρέει η επιλογή της ανοχής στους νεοναζί. Σήμερα καταρρέει η αθλιότητα της θεωρίας των δυο άκρων. Σήμερα αποδεικνύεται ότι η δημοκρατία και το ισχύον νομικό πλαίσιο μας παρέχουν κάθε δυνατότητα ώστε οι εγκληματίες να τεθούν με αποφασιστικότητα ενώπιον του Νόμου όπως είχε τονίσει ο Αλέξης Τσίπρας.
Όμως το ότι έστω και αργά, έστω και μετά από πέντε δολοφονίες και εκατοντάδες εγκληματικές επιθέσεις η κυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς έπραξαν το αυτονόητο δεν τους απαλλάσσει από τις μεγάλες ευθύνες απέναντι σε αυτή την εγκληματική οργάνωση. Ο κ. Σαμαράς βρίσκεται σε δυσχερή θέση. Ένα χρόνο τώρα καλύπτει τις παράνομες, άνομες και την εγκληματική  δράση αυτής της νεοναζιστικής οργάνωσης.
Ο Ελληνικός λαός έχει μνήμη δεν έχει δεχθεί καμία λοβοτομή όσο και αν προσπαθούν τα κυρίαρχα ΜΜΕ να εμφανιστούν ως αντιφασιστικά. Θυμάται ότι κάποιοι προπαγάνδιζαν ασύστολα την Χρυσή Αυγή ως Life Style αλλά και την άποψη της «σοβαρής» Χρυσής Αυγής να είναι συνέταιρος σε ένα κυβερνητικό σχήμα Ν.Δ.-Χ.Α. Η υποκρισία τους έχει ξεχειλίσει το ποτήρι.
Δημοκρατικό και πατριωτικό καθήκον όλων των πολιτών σήμερα είναι η αντίσταση στις μνημονιακές πολιτικές και το ξερίζωμα της νεοναζιστικής ιδεολογίας. Οι θύλακες του νεοναζισμού σε μερίδα σκοτεινών επιχειρηματιών οι οποίοι τους χρηματοδοτούσαν, σε μερίδα των ΜΜΕ,   σε μερίδα των Σωμάτων Ασφαλείας και σε μερίδα του Στρατού είναι υπαρκτοί.
Το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο. Απόλυτος εκδημοκρατισμός και κάθαρση παντού εδώ και τώρα. Ο πυρήνας της Δημοκρατίας βρίσκεται στην αντίσταση και στο μαζικό δημοκρατικό ειρηνικό αγώνα του λαού ενάντια στον κίνδυνο του νεοναζισμού και τις δολοφονικές μνημονιακές πολιτικές.
Η μήτρα του νεοναζισμού είναι:
1.   Η ανοχή και όχι μόνο που είχε η πολιτική εξουσία απέναντι  στη  Χ.Α.
2.   Η εξαθλίωση, η φτώχεια και η απελπισία που έχουν βυθίσει το λαό οι μνημονιακές πολιτικές.
3.   Το καθεστώς της ατιμωρησίας και ο νόμος περί  μη ευθύνης Υπουργών που έχουν διαμορφώσει το καθεστώς της κλεπτοκρατίας  και  έχουν  θυμώσει   πολύ το  λαό  με  συνέπεια  να  οδηγηθεί  ο  θυμός  του  σε  αντιδραστική  κατεύθυνση.
4.   Ο ακρωτηριασμός της Δημοκρατίας που έχει επιβάλλει ο νεοφιλελευθερισμός σε όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα το μνημόνιο στη χώρα μας (27 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου σε  14  μήνες , συρρίκνωση  της  κοινοβουλευτικής  δημοκρατίας  κ.α.)
Συνεπώς οι κυβερνήσεις των μνημονίων δεν μπορούν να παρουσιάζονται ως «αθώες παρθένες».
Οι τέσσερις δολοφονίες αλλοδαπών συνανθρώπων μας με ονοματεπώνυμο. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι  δολοφονικές  επιθέσεις  κατά  μεταναστών  οι εκατοντάδες ξυλοδαρμοί σε βάρος πολιτών ανάμεσα σε αυτούς και κατά του Δημάρχου Μελιγαλά  ακόμα   και κατά συγγενών θυμάτων στο Μελιγαλά.
Η προστασία των ανθρώπων της νύχτας στα μαγαζιά από τη Χρυσή Αυγή, το μαύρο χρήμα από επιχειρηματικούς κύκλους συνέβαιναν και εμείς τα καταγγέλλαμε. Αυτοί θεωρούσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε αντίβαρο. Εξέθρεψαν και άνδρωσαν αυτό το αντίβαρο, είναι και δικό τους παιδί.
  Φίλες  και  φίλοι  συντρόφισσες  και  σύντροφοι  Ο κ. Σαμαράς έφυγε στις 2:30μμ για τις ΗΠΑ. Δεν είναι τυχαίο το ταξίδι του κ Σαμαρά στις ΗΠΑ όπως και πριν στο Ισραήλ. Το μνημόνιο έχει εσωτερικό και εξωτερικό χαρακτήρα. Ο εκφασισμός της κοινωνίας είχε και  εχει ως επικυρίαρχους τους δανειστές της Ε.Ε. της ΕΚΤ του ΔΝΤ και   σε  γεωπολιτικό  επίπεδο τον Αμερικανό- ισραηλινό  άξονα. Ο κ Σαμαράς αναχωρώντας για τις ΗΠΑ είπε 3 λέξεις: Δικαιοσύνη, Σταθερότητα και ΟΧΙ  εκλογές.
Απαντάμε στον κ. Σαμαρά: οι εκλογές κ Σαμαρά δεν είναι πολιτική ανωμαλία. Οι συνταγματάρχες κ Σαμαρά κάποτε έλεγαν OXI εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά: η λαϊκή ετυμηγορία θα δώσει στην πατρίδα μας εθνική και λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική δικαιοσύνη, ακύρωση των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων και των πολιτικών τους. Προοδευτική ανασυγκρότηση σε όλα τα πεδία. Στην οικονομία, την κοινωνία, την πολιτική στην παιδεία, την υγεία, στην εξωτερική  πολιτικήν, στην αγροτική  οικονομία   σε  όλους  τους  τομείς  της  οικονομικής  και  κοινωνικής  πολίτικης . Φίλες  και  φίλοι  συντρόφισσες  και  σύντροφοι    Δεν πρέπει να αφήσουμε να συνεχίζονται άλλο τα κοινωνικά εγκλήματα σε βάρος του λαού. Καλούμε το λαό και τη νεολαία όλους τους ενεργούς πολίτες μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ να υψώσουμε φωνή αντίστασης και δημιουργίας. Να δώσουμε ελπίδα, όραμα και πρόγραμμα δημοκρατίας και παραγωγικής ανασυγκρότησης. Αυτός πρέπει να είναι ο δρόμος όλων μας. Γιατί η τρόικα είναι παρούσα και απαιτεί:
Ø  Νέο μνημόνιο και νέα μέτρα.
Ø  Μείωση συντάξεων.
Ø  Φορολογικό πογκρόμ ακόμα και   φορολόγηση  των  αγροτεμαχίων.
Ø  Πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας
Ø  Απολύσεις.
Ø  Ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας.
Ø  Νεολαία χωρίς δικαιώματα και εργασία.
Ø  Επιβολή 25 ευρώ στα Νοσοκομεία.
Για αυτό σήμερα όσο ποτέ η πραγματική πολιτική και ιδεολογική περιθωριοποίηση της Χρυσής Αυγής είναι συνυφασμένη με θετική διέξοδο από την κρίση με εμβάθυνση της Δημοκρατίας και επομένως με την προοδευτική  ανατροπή  για τη χώρα που θα την απαλλάξει από την τρόικα, τα μνημόνια και το νεοφιλελευθερισμό
Δεν ζητάμε την κυβέρνηση για να κάνουμε μια από τα ίδια. Δεν ζητάμε την κυβέρνηση εν ονόματι του λαού αλλά μαζί με το λαό με το λαό ενεργό για να προχωρήσουμε σε προοδευτική ανατροπή.
Διότι με το ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση:
·         Δεν θα λιποθυμούν τα παιδιά στα σχολεία. Όλοι  θα  έχουν  δημόσια  υγεία  και  παιδεία . Όλοι  θα  έχουν   νερό  και  ρεύμα .
·         Θα εφαρμόσουμε νέα Σεισάχθεια  για  τους  δανειολήπτες  που  έχει  μειωθεί  το  εισόδημα  τους  από τις  μνημονικές  πολιτικές. Δεν  θα  υπάρξουν  πλειστηριασμού  πρώτης   κατοικίας.    Ο  ΣΥΡΙΖΑ  ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ    
·         Να καταργήσει τα μνημόνια και τους ρεφορμιστικούς νόμους  με  ένα  νόμο στη Βουλή όπως  και ψηφίστηκαν.
·         Να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα οικονομικής, κοινωνικής ανόρθωσης, παραγωγικής και οικολογικής ανασυγκρότησης  Βασική  και  πρώτη  προτεραιότητα  μας  η  στήριξη  των  αγροτών  και  της  αγροτικής  οικονομίας. Και  η  στήριξη  των  μικρομεσαίων  επιχειρήσεων
·         Να επαναδιαπραγματευθεί τις δανειακές συμβάσεις και να ακυρώσει τους επαχθείς όρους τους, θέτοντας ως πρώτο θέμα τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, πραγματοποιώντας λογιστικό έλεγχο.
·         Να αποκαταστήσει στα προ του μνημονίου επίπεδα των εργασιακών σχέσεων, των συλλογικών διαπραγματεύσεων, του κατώτερου μισθού, της κατώτερης σύνταξης, του επιδόματος ανεργίας και των οικογενειακών επιδομάτων.
·         Να θέσει το τραπεζικό σύστημα υπό την ιδιοκτησία και τον έλεγχο του δημοσίου, με ριζική τροποποίηση του τρόπου λειτουργίας του και των στόχων. Να ιδρύσει δημόσιες τράπεζες ειδικού σκοπού με αντικείμενο την αγροτική πίστη, τη μικρή και μεσαία επιχείρηση και τη λαϊκή στέγη.
·         Να ακυρώσει τις προβλεπόμενες ιδιωτικοποιήσεις και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου, θα επαναφέρει υπό δημόσιο έλεγχο και ταυτόχρονα ανασυγκροτούμε πλήρως τις επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας που έχουν ιδιωτικοποιηθεί ή βρίσκονται σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης, ώστε να διαμορφώσουμε έναν ισχυρό, παραγωγικό και αποτελεσματικό δημόσιο τομέα νέου τύπου.
·         Να   λογοδοτήσουν   και να πληρώσουν όλοι  όσοι  ευθύνονται   για την είσοδο  της  χώρας  στα  μνημόνια  και  όλοι  όσοι  καταχράστηκαν  δημόσιο  πλούτο  και  δημόσιο  χρήμα 
Τώρα λοιπόν εθνικές εκλογές για να δοθεί δημοκρατική-προοδευτική διέξοδος.
Φίλες και φίλοι η κυβέρνηση με τη βοήθεια των κυρίαρχων ΜΜΕ θα επιδιώξει να αξιοποιήσει τις συλλήψεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής για να  εμφανιστεί  εγγυητής  της  σταθερότητας  και  της  Δημοκρατίας  για επιτεθεί με νέα αντιλαϊκά μνημονιακά μέτρα και νέο μνημόνιο  στο  λαό.
Για αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο αποτελεσματικός αγώνας ενάντια στη Χρυσή Αυγή συνδέεται άρρητα με τον αγώνα ενάντια στα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές   με τον  αγώνα  για  να  γίνουν  τώρα  εκλογές για να δοθεί δημοκρατική διέξοδος για προοδευτική ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών για να βαδίσει η χώρα στο δρόμο της προόδου.   
Για  αυτό  καλούμε  το  λαό  να  γεμίσει  πάλι  τους  δρόμους  και  τις  πλατείες για  να  αγωνιστούμε  για  την  ανατροπή  της  κυβέρνησης  της  καταστροφής  και  της  πολιτικής  της.  Να  συνδεθεί  ο  αγώνας  ενάντια  στο  φασισμό  και  το  ναζισμο  με  τον  αγώνα εναντία  στα  μνημόνια  που τον  εξέθρεψαν.
Καλούμε  όλους  τους      πολίτες  που  θέλουν  να  ανατραπούν  οι  μνημονικές  πολιτικές      να  φύγει η τρόικα   και  να ανοίξουν  προοδευτικοί  δρόμοι   για  τη χώρα  και  το  λαό , να  δημιουργήσουν  πλατιές  ανοιχτές  λαϊκές  συνελεύσεις  και  επιτροπές    σε  κάθε  πολη  σε  κάθε  χωριό  σε  κάθε  τόπο  δουλειάς  για  να  δημιουργηθεί  αυτό  το  προοδευτικό  αντιμνιμονιακο ποτάμι    που  θα  επιβάλλει  εδώ  και τώρα  εκλογές   για  να  ανοίξουν  προοδευτικοί  ορίζοντες
Ο  λαός  και  η  χώρα  δεν  αντέχουν ούτε  ναζιστικές  εγκληματικές  οργανώσεις   αλλά   ούτε  μνημόνια  και  άλλες  μνημονικές  πολιτικές.    

ΜΠΟΡΟΥΜΕ φίλες  και  φίλοι  συντρόφισσες  και  σύντροφοι  και  το  ναζισμό  να  ξεριζώσουμε  και  τα  μνημόνια  και  την  τρόικα  να  διώξουμε  τώρα. ΟΛΑ  θα  κριθούν  από την  ενεργοποίηση  και  τον  αγώνα  του  λαού

Μετάφραση