2.1.14

Λειτουργία Γ.Ε.Φ. Μελιγαλά, Δήμου Οιχαλίας

Προς το Προεδρείο της Βουλής
02/01/2014

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για το κ Υπουργό Οικονομικών.

Θέμα: Λειτουργία Γ.Ε.Φ. Μελιγαλά, Δήμου Οιχαλίας


Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αθανάσιος Πετράκος κατάθεσε ως αναφορά προς το Υπουργό Οικονομικών την επιστολή του Δημάρχου  Οιχαλίας και το με Θέμα «Λειτουργία Γ.Ε.Φ. Μελιγαλά, Δήμου Οιχαλίας» με Αριθ. Πρωτ.: 17373 και ημερομηνία 31/12/2013 και ζητά να προβεί το Υπουργείο σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λειτουργεί σε καθημερινή βάση το Γ.Ε.Φ. Μελιγαλά, αλλά και να αναβαθμιστεί η λειτουργία του με την διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του και την  στελέχωσή του και με δεύτερο υπάλληλο όπως αναφέρει και η απόφαση σύστασής του.



Ο καταθέτων βουλευτής


Αθανάσιος Πετράκος




Επισυνάπτεται η επιστολή

    

      ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                     Μελιγαλάς, 31-12-2013

         ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

          ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ                                                        Αριθ. Πρωτ.: 17373      

                                                                                                                    

Δ/νση: Μελιγαλάς Μεσσηνίας                                                           
Τ.Κ. : 24002                                          
Τηλ: 27243/60328                                     ΠΡΟΣ: Όπως ο πίνακας αποδεκτών (Α)
 FAX: 27240/23477                                                                
E-MAIL : meligala@otenet.gr                                                     ΚΟΙΝ: Όπως ο πίνακας αποδεκτών  (Β)                       
                                                             
Πληροφορίες: κ. Γυπατίδη Σοφιανό                      
                                                       
                                                       
ΘΕΜΑ : «Λειτουργία Γ.Ε.Φ. Μελιγαλά, Δήμου Οιχαλίας»

Σας ενημερώνουμε ότι στις 17-12-2013, από αναρτημένη στο Γ.Ε.Φ. Μελιγαλά ανακοίνωση πληροφορηθήκαμε, ότι το γραφείο θα παραμείνει κλειστό την Τετάρτη 18-12-2013 και την Παρασκευή 20-12-2013.
Επειδή αυτό είχε επαναληφθεί και στο παρελθόν ζητήσαμε με έγγραφό μας προς τη Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας να μας γνωρίσουν τους λόγους διακοπής λειτουργίας του γραφείου, προκειμένου να ενημερωθούν οι Δημότες και  το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.
Με το αριθ. 44901/17-12-2013 έγγραφό της Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας απάντησε ότι η διακοπή της λειτουργίας πραγματοποιείται λόγω έλλειψης προσωπικού και ευελπιστεί ότι η εκ περιτροπής λειτουργία του Γ.Ε.Φ. Μελιγαλά, θα διαρκέσει μόνο για την περίοδο των εορτών.
Δυστυχώς όμως, αντί της εκ περιτροπής λειτουργίας το Γ.Ε.Φ. Μελιγαλά παραμένει κλειστό, από τις 27/12/2013 μέχρι σήμερα, ημερομηνίες μεγάλης επισκεψιμότητας του Γ.Ε.Φ., λόγω λήξης του οικονομικού έτους, με αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση των πολιτών, οι οποίοι μη γνωρίζοντας ότι δεν λειτουργεί το Γ.Ε.Φ. Μελιγαλά, αφού δεν είχε λάβει εγγράφως γνώση ο Δήμος για να ενημερώσει τους πολίτες και αυτοί αφού προσέρχονταν στο Γ.Ε.Φ. Μελιγαλά και το έβρισκαν κλειστό,  στη συνέχεια αναγκάζονταν να μεταβούν στην Καλαμάτα και λόγω της περασμένης ώρας και έλλειψης συγκοινωνιακών μέσων, επιβαρύνονταν ακόμα περισσότερο.
          Επειδή δεχόμαστε καθημερινά τα παράπονα των αγανακτισμένων πολιτών, οι οποίοι ας σημειωθεί ότι ανήκουν στα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα, αφού ο πληθυσμός του δήμου μας είναι κατ’ εξοχήν αγροτικός και μεγάλης ηλικίας, παρακαλούμε όπως φροντίσετε  όχι μόνο να λειτουργεί σε καθημερινή βάση το Γ.Ε.Φ. Μελιγαλά, αλλά να αναβαθμιστεί η λειτουργία του με την διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του και την  στελέχωσή του και με δεύτερο υπάλληλο όπως αναφέρει και η απόφαση σύστασής του.
          Είναι αδιανόητο και αδικαιολόγητο ένα γραφείο την περίοδο αιχμής εργασιών του, να είναι κλειστό και ειδικότερα χωρίς να ενημερώνεται ο κόσμος που εξυπηρετείται.
   Η Δημοτική Αρχή είναι σύσσωμη στην αντιμετώπιση του θέματος αυτού που συζητήθηκε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας και σας επισυνάπτουμε το σχετικό απόσπασμα (αριθ. 210/2013.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ

 


ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΠΑΜΗΣ



Μετάφραση