24.1.14

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ. 

Στην Καλαμάτα σήμερα 24/1/2014 οργανώθηκε από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Καλαμάτας και τα Σωματεία Εργαζομένων και Συνταξιούχων της ΔΕΗ Καλαμάτας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τα γραφεία της ΔΕΗ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν πολλοί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της ΔΕΗ, εργαζόμενοι από άλλους τομείς, η Επιτροπή Αλληλεγγύης Καλαμάτας και απλοί πολίτες.
Στη συγκέντρωση, η οποία είχε μεγάλη συμμετοχή και παλμό, παραβρέθηκε και ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Υπεύθυνος Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος. Ο Θανάσης Πετράκος τόνισε στο χαιρετισμό του ότι ο ΑΔΜΗΕ είναι επιχείρηση εθνικής και στρατηγικής σημασίας. Ανέφερε την ανάγκη να αποτραπεί το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δεν πρόκειται να αναγνωρίσει αυτή την ιδιωτικοποίηση και θα την ακυρώσει, προειδοποιώντας μάλιστα ότι όποιος βάλει τα λεφτά του σε αυτή θα τα χάσει. Επίσης είπε ότι η κυβέρνηση αν πετύχει την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ θα φέρει σύντομα και το Ν/Σ για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση ολόκληρης της ΔΕΗ.

Ο Θανάσης Πετράκος δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και όλων όσων αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ.
Το Γραφείο Τύπου


Μετάφραση