20.1.14

ΕΠΙΣΚΕΨΗ-ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ-ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος επισκέφτηκε σήμερα το πρωί τη ΔΕΗ Καλαμάτας και μίλησε στους εργαζομένους για το εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα της πώλησης του ΑΔΜΗΕ που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Ο Θανάσης Πετράκος μεταξύ των άλλων είπε:
Μετά τις τρεις αυτές συνεδριάσεις η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει πείσει για την αναγκαιότητα του νομοσχεδίου την αντιπολίτευση αλλά ούτε  την συμπολίτευση.
Το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί άμεσα. Είναι απαράδεκτο  και επικίνδυνο  για  τα  συμφέροντα  του λαού  και  της  χώρας  επί της αρχής. Τα δίκτυα πρέπει να είναι δημόσια περιουσία διότι είναι στρατηγικής σημασίας και ταυτίζονται με την Εθνική Κυριαρχία της κάθε χώρας.
Η πώληση του ΑΔΜΗΕ είναι ο προπομπός  για την διάσπαση και πλήρες ξεπούλημα της ΔΕΗ δια με βάση την πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου - να ξεπουληθούν τα δίκτυα, να πωληθεί το υπόλοιπο 17% που είναι στο ΤΑΙΠΕΔ και να διασπαστεί η ΔΕΗ σε μικρή-καλή και μεγάλη Δ.Ε.Η. ώστε να πουληθεί η μικρή, που θα περιλαμβάνει το 30%, της ΔΕΗ στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.  
Συνεπώς δεν έχει κανένα δικαίωμα η κυβέρνηση να εκχωρήσει σε ιδιώτες τα δημόσια αγαθά και στην προκειμένη περίπτωση το ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να ιδιωτικοποιήσει περεταίρω τη ΔΕΗ την πιο σημαντική δημόσια επιχείρηση του τόπου, η οποία έχει φτιαχτεί με το υστέρημα και τον ιδρώτα του λαού.
Δεν έχει κανένα δικαίωμα να εκχωρήσει στους ιδιώτες και να ξεπουλήσει τα δίκτυα, όταν ακόμη και στις ΗΠΑ ανήκουν κατά 100% στην Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Άμυνας.


Το Γραφείο Τύπου

Μετάφραση