2.1.14

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ


2/1/2014

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ


Τις θερμότερες ευχές μου σε όλες και όλους τους Μεσσήνιους πολίτες για υγεία, δύναμη προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.
Οι ευχές όμως όσο και απαραίτητες να είναι για να ζεστάνουν τις καρδιές μας δεν φτάνουν να αλλάξουν τη ζοφερή πραγματικότητα.
Με το 2013 που έφυγε συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια από την ώρα που το φθαρμένο πολιτικό προσωπικό του δικομματισμού παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές. Έκλεισαν τέσσερα χρόνια που ο Ελληνικός λαός βιώνει τις δραματικές πολιτικές των μνημονίων οι οποίες οδήγησαν στη φτωχοποίηση του, στην τρομακτική αύξηση της ανεργίας και στην αθρόα μετανάστευση των νέων.
Το 2014 πρέπει να είναι η χρονιά που εκτός της ενδυνάμωσης των δικτύων αλληλεγγύης πρέπει να μπει τέλος στις μνημονιακές πολιτικές, πρέπει να φύγουν τα μνημόνια και η τρόικα.
Το 2014 μπορεί και πρέπει να γίνει η χρονιά όπου μέσα από τη διαμόρφωση ενός μεγάλου ενωτικού λαϊκού ρεύματος να πετύχουμε τη μεγάλη ανατροπή και να γίνει η χρονιά της αφετηρίας ώστε με αγώνα και συλλογική προσπάθεια να ξανάρθει το χαμόγελο στα χείλη του Ελληνικού λαού, να ανοίξουν δρόμοι προκοπής κοινωνικής δικαιοσύνης, αναγέννησης και ανεξαρτησίας της χώρας. Το 2014 μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί μια κυβέρνηση της αριστεράς με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ για να έρθει ένα καλύτερο αύριο για τον Ελληνικό λαό και πρώτα απ’ όλα για τη νεολαία.
Καλούμε τον Ελληνικό λαό με τους αγώνες του και με την ψήφο του να πετύχουμε τη μεγάλη ανατροπή και αναγέννηση του λαού και της χώρας.


Μετάφραση