13.1.14

Περιοδεία Βουλευτών της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ στον ΑΔΜΗΕ και Διαβούλευση με αφορμή το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Περιοδεία Βουλευτών της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ στον ΑΔΜΗΕ και Διαβούλευση με αφορμή το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, Ευγενία Ουζουνίδου, Αποστόλης Αλεξόπουλος, Αλέξης Μητρόπουλος και Δημήτρης Στρατούλης επισκεφθήκαν την Δευτέρα 13/01/2014 το Κέντρο Διανομής του Ηλεκτρικού Ρεύματος στο Ρούφ και στον Άγιο Στέφανο και μίλησαν στους εργαζομένους της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ ενόψει της συζήτησης του νομοσχεδίου για την εκποίηση του ΑΔΜΗΕ στην ΒτΕ. Μεταξύ των άλλων τόνισαν:
Ο ΑΔΜΗΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !
Η κυβέρνηση φέρνει προς συζήτηση αυτή την εβδομάδα το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.
Ο ΣYΡΙΖΑ καλεί την συγκυβέρνηση να αποσύρει αμέσως το Σ/Ν για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.
Προειδοποιούμε την μνημονιακή συγκυβέρνηση ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να εκχωρήσει σε ιδιώτες τις Στρατηγικές Εθνικές Υποδομές και να ξεπουλήσει τον ΑΔΜΗΕ και τη ΔΕΗ.
Τονίζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε τετελεσμένα.
Προειδοποιούμε τους κερδοσκόπους που θα ορμήσουν στον ΑΔΜΗΕ και τους λέμε:
ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΕΡΔΟΣ . Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να ακυρώσει όλες αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις, γιατί η ενέργεια είναι Δημόσιο και Κοινωνικό Αγαθό και ανήκει στον Ελληνικό Λαό.
Ο ΑΔΜΗΕ είναι και θα παραμείνει περιουσία του ελληνικού λαού
Η μνημονιακή συγκυβέρνηση στοχεύει μέσα από διαδικασίες εξπρές να ξεπουλήσει μέσα σε λίγες μέρες Στρατηγική Εθνική υποδομή, που στήθηκε μετά από θυσίες δεκαετιών του ελληνικού λαού!
Το δίκτυο μεταφοράς εκπροσωπεί ένα ανυπολόγιστο κεφάλαιο.
Ο ΑΔΜΗΕ είναι η ραχοκοκαλιά της ΔΕΗ και του ηλεκτρικού συστήματος της Ελλάδας, μια τεράστια Δημόσια Περιουσία, με τρέχουσα εμπορική αξία 8 δις €,
Ο ΑΔΜΗΕ, είναι Στρατηγική Εθνική Υποδομή.
Είναι θεμέλιο για τη Δημοκρατία, την Εθνική Άμυνα και την Ασφάλεια της Πατρίδας μας. Οι δυο χούντες της 7ετίας, πρώτα κατέλαβαν το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας (στο Ρουφ τότε) και μετά τη Βουλή. Το ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, πρώτα βομβάρδισε το αντίστοιχο Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας και μετά τα αεροδρόμια και τους άλλους στρατηγικούς στόχους
Είναι θεμέλιο για την οικονομική και παραγωγική της ανάπτυξη. Εξασφαλίζει τον απρόσκοπτο εφοδιασμό κάθε οικονομικής δραστηριότητας με ηλεκτρικό ρεύμα και επιδρά στην τελική τιμή κάθε προϊόντος και υπηρεσίας. Όλες οι μεγάλες βιομηχανίες συνδέονται στην υψηλή τάση.
Στα πάγια του ΑΔΜΗΕ όπως και συνολικά της ΔΕΗ είναι ενσωματωμένη και η ασφαλιστική περιουσία των εργαζομένων στην ΔΕΗ, σύμφωνα με το άρθρο 34 του Ν.2773/99. Με τους πιο μέτριους υπολογισμούς το μέρος της ασφαλιστικής περιουσίας που αναλογεί στον ΑΔΜΗΕ ξεπερνά σημαντικά το ένα δις.!
Στην αίθουσα 150 στην ΒτΕ στις 16:00 ξεκίνησε διαβούλευση μελών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία των Εργαζομένων του ΑΔΜΗΕ και με Πρωτοβάθμια Σωματεία Εργαζομένων στην ΔΕΗ. Τα αποτελέσματα της διαβούλευσης θα δημοσιοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου
Το Γραφείο Τύπου

Μετάφραση