17.11.12

Συνάντηση για να προσδιοριστεί η στρατηγική για την ολοκλήρωση της κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων και την επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου μέχρι την Καλαμάτα.


Σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας με τη συμμετοχή όλων των φορέων της Μεσσηνίας, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 2 το μεσημέρι, «για να προσδιοριστεί η στρατηγική για την ολοκλήρωση της κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων και την επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου μέχρι την Καλαμάτα».


Αυτό αποφασίστηκε χθες, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του δήμου, σε συνάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου και του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, μετά την πρόταση του κ. Πετράκου για συγκρότηση παμμεσσηνιακού μετώπου για το Παραδείσια - Τσακώνα και την Ολυμπία Οδό. Ο δήμαρχος ανταποκρίθηκε στο αίτημα του βουλευτή να αναλάβει πρωτοβουλία για τη σύγκληση σύσκεψης με τη συμμετοχή βουλευτών, δήμων και φορέων που θα οδηγήσει στη συγκρότηση του μετώπου.
Για τον ίδιο λόγο νωρίτερα χθες το πρωί, ο κ. Πετράκος συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, ζητώντας του την ανάληψη πρωτοβουλίας για τη σύγκληση σύσκεψης και τη δημιουργία του παμμεσσηνιακού μετώπου. Ο κ. Αλευράς συμφώνησε με την αναγκαιότητα άμεσης παράδοσης του Παραδείσια - Τσακώνα και την ολοκληρωμένη κατασκευή της Ολυμπίας μέχρι την Τσακώνα, αλλά επιφυλάχθηκε για το μέτωπο πριν ενημερώσει τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.
Στόχος της προσπάθειας αυτής, όπως επεσήμανε στην "Ε" ο βουλευτής, είναι να υπάρξει κινητοποίηση του νομού και μεσσηνιακή αντιπροσωπεία να επισκεφθεί τους αρμόδιους υπουργούς και τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ζητώντας άμεσες λύσεις και ξεκάθαρες απαντήσεις.
 Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με ανακοίνωση εκφράζει την ανησυχία του που το κομμάτι του δρόμου Παραδείσια-Τσακώνα δεν δίνεται στην κυκλοφορία, για τους γνωστούς λόγους. Και προτείνει "κοινή πορεία και συνεργασία του συνόλου των φορέων του νομού, με σκοπό την όσο δυνατόν αποτελεσματικότερη επίλυση, για να δοθεί σε κυκλοφορία ο δρόμος το συντομότερο δυνατόν προς όφελος της τοπικής μας οικονομίας".

Μετάφραση