15.11.12

Δήλωση Θανάση Πετράκου "Η ΕΞΕΡΓΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΜΠΝΕΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ"


ΔΗΛΩΣΗ
Η ΕΞΕΡΓΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΜΠΝΕΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Η γνωστή ναζιστική και χουντοφασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής προκαλεί για μια ακόμη φορά τα δημοκρατικά αισθήματα του Ελληνικού λαού αμφισβητώντας τον αντιδικτατορικό αγώνα, την εξέγερση και τους νεκρούς του Πολυτεχνείου και μάλιστα μόλις μια μέρα πριν την 39η επέτειο της έναρξης του αγώνα .


Ο Ελληνικός λαός και η νεολαία, 39 χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση συνεχίζει να εμπνέεται από τα αιτήματα του αντιδικτατορικού αγώνα τα οποία συμπυκνώθηκαν στο ιστορικό σύνθημα «ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ».
Ιδιαίτερα σήμερα που ο Ελληνικός λαός υποφέρει από τις  βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζουν η εσωτερική και η εξωτερική τρόικα και οδηγούν την ελληνική κοινωνία στην εξουθένωση, στην ανεργία, στην ανέχεια και στην φτώχια και μετατρέποντας τη χώρα μας σε σύγχρονο προτεκτοράτο και αποικία των δανειστών θέτοντας την κάτω από Διεθνή οικονομικό έλεγχο τα μηνύματα της εξέγερσης είναι πιο επίκαιρα παρά ποτέ. Ο Δημοκρατικός Ελληνικός λαός και ιδιαίτερα όσοι είχαμε τη μεγάλη τύχη και συμμετείχαμε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου αγωνιζόμενοι για ΛΕΥΤΕΡΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ δεν επιτρέπουμε στα χουντοφασιστικά αποβράσματα των υμνητών του Χίτλερ να προσβάλλουν τη μνήμη των νεκρών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Σήμερα αγωνιζόμενοι για τις ίδιες αξίες και τα ίδια ιδανικά θα αντιμετωπίσουμε μαζικά και αποφασιστικά την αναβίωση του ναζισμού και του χουντοφασισμού στη χώρα μας.
Θανάσης Πετράκος
Βουλευτής Μεσσηνίας
Του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Μετάφραση