9.11.12

Συνάντηση Θ. Πετράκου και Ε. Ουζουνίδου με τον Υποδιοικητή του ΙΚΑ για τις συντάξεις και τα επιδόματα αναπηρίας



Συνάντηση με τον Υποδιοικητή του ΙΚΑ κ. Πατσούρη είχαν σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  Θανάσης Πετράκος και Ευγενία Ουζουνίδου, θέτοντάς του το ζήτημα της μεγάλης καθυστέρησης που υπάρχει στην εξέταση από τα ΚΕΠΑ των αιτήσεων των αναπήρων, είτε για χορήγηση αναπηρικών συντάξεων ή επιδομάτων, είτε για την επανεξέτασή τους.

Ο Θανάσης Πετράκος και η Ευγενία Ουζουνίδου τόνισαν μεταξύ άλλων ότι υπάρχει τεράστια καθυστέρηση από τα ΚΕΠΑ των αιτήσεων των αναπήρων, ενώ πρόσθεσαν πως είναι απαράδεκτο κάτι τέτοιο. Επίσης σημείωσαν την αναλγησία της κυβέρνησης να κόβεται, στο διάστημα μέχρι την επανεξέταση, η αναπηρική σύνταξη ή το επίδομα αναπηρίας με αποτέλεσμα οι ανάπηροι και οι οικογένειές του να μην έχουν την δυνατότητα να επιβιώσουν.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ζήτησαν από την διοίκηση του ΙΚΑ 
1. Να μη σταματάει η χορήγηση της αναπηρικής σύνταξης ή του επιδόματος αναπηρίας μέχρι την επανεξέταση του αναπήρου και
2. Να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία από τα ΚΕΠΑ των αιτήσεων των αναπήρων και να δοθεί προτεραιότητα στην εξέταση και επανεξέταση των αιτήσεων που αφορούν χορήγηση συντάξεων και επιδομάτων.
Ο Υποδιοικητής του ΙΚΑ κ. Πατσούρης ενημέρωσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ότι έχουν γίνει ενέργειες εκ μέρους της διοίκησης του ΙΚΑ για την στελέχωση με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό των ΚΕΠΑ με στόχο την μείωση του χρόνου αναμονής. Παράλληλα υποστήριξε ότι η διοίκηση του ΙΚΑ συμφωνεί με την πρόταση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και έχει στείλει έγγραφο στο αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με το οποίο ζητάει να μη σταματάει η χορήγηση της αναπηρικής σύνταξης ή του επιδόματος αναπηρίας μέχρι την επανεξέταση του αναπήρου.
Μετά την απάντηση του Υποδιοικητή του ΙΚΑ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, πρόκεται να καταθέσουν σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας 
                                                     

Μετάφραση