1.6.14

Ο κ Σαμαράς βγάζει στο σφυρί τα «φιλέτα» της Πύλου.

1/06/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
 ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ
Ο κ Σαμαράς βγάζει στο σφυρί τα «φιλέτα» της Πύλου.

Η κυβέρνηση πανικόβλητη από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών βιάζεται να ολοκληρώσει ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στη νεότερη ιστορία της χώρας. Ξεπουλάει παραλίες, λιμάνια, μαρίνες και ότι έχει απομείνει από την δημόσια περιουσία.
Τελευταία πράξη της κυβέρνησης είναι η παραχώρηση μέσω συμβάσεων κάθε δικαιώματος χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 23 λιμένων και τουριστικών λιμένων σε ιδιώτες.
Συγκεκριμένα στην περιοχή της Πυλίας, πέρα από την έκταση των 535 στρεμμάτων στο Διβάρι της Γιάλοβας ένα από τα ωραιότερα μέρη της Μεσσηνίας, στο στόχαστρο του ΤΑΙΠΕΔ για παραχώρηση έχουν μπει η μαρίνα και το λιμάνι της Πύλου.
Η κυβέρνηση ιδιαίτερα μετά την ήττα της στις ευρωεκλογές δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να εκχωρήσει μέσω του ΤΑΙΠΕΔ κρίσιμες και στρατηγικές υποδομές όπως το νερό, τα λιμάνια, η ενέργεια, η διαχείριση των απορριμμάτων και φυσικά την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να προωθήσει το ξεπούλημά τους για να εξυπηρετήσει ντόπια και ξένα συμφέροντα και μάλιστα με υπόδειξη των δανειστών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, των δημόσιων υποδομών και των δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ κ.α.). Αυτό να γίνει κατανοητό από τα ντόπια και ξένα συμφέροντα που θέλουν να αγοράσουν αντί πινακίου φακής τις στρατηγικότερες επιχειρήσεις και υποδομές της χώρας καθώς και τα «φιλέτα» της δημόσιας περιουσίας.
  Η αξιοποίηση της Δημόσιας περιουσίας πρέπει να γίνεται με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες, με πλήρη και αποκλειστικό δημόσιο έλεγχο.
Καλούμε τους πολίτες της Μεσσηνίας να αντιδράσουν μαζικά και δυναμικά στο ξεπούλημα των υποδομών και της δημόσιας περιουσίας και τονίζουμε την  υποχρέωση του Δήμου Πύλου Νέστορος να αντιδράσει και να μην καλύπτει τις απαράδεκτες ενέργειες της ετοιμόρροπης κυβέρνησης Σαμαρά.

Το Γραφείο Τύπου

Μετάφραση