10.6.14

«Για τον ένα χρόνο από το «μαύρο» στην ΕΡΤ»

10/06/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
 ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ

«Για τον ένα χρόνο από το «μαύρο» στην ΕΡΤ»


Την Τετάρτη 11 Ιουνίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το χουντικής έμπνευσης διάγγελμα του κυβερνητικού εκπροσώπου, της μνημονιακής κυβέρνησης, με το οποίο έριχνε «μαύρο» στην ΕΡΤ προκαλώντας σοκ στην ελληνική και διεθνή κοινότητα. Η μνημονιακή κυβέρνηση με ακραίο αντιδημοκρατικό τρόπο οδήγησε σε ξαφνικό θάνατο την ΕΡΤ, σημειώνοντας άλλη μια «παγκόσμια πρωτοτυπία» βάζοντας λουκέτο σε δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.
Με την ενέργεια αυτή η κυβέρνηση πέταξε στο δρόμο 2.500 εργαζόμενους αφού πρώτα προσπάθησε να τους απαξιώσει με συκοφαντίες και ψέματα. Ένα χρόνο μετά οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν έχουν λάβει την αποζημίωση που δικαιούνται και συνεχίζουν να δέχονται προσβολές.

Η χρονική στιγμή που έπεσε το «μαύρο» στην ΕΡΤ δεν ήταν τυχαία καθώς λίγες μέρες μετά, στις 19/6/2013, έληγε η δημόσια διαβούλευση του διαγωνισμού για ανάδειξη παρόχου ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος. Σκοπός της κυβέρνησης, όπως είχαμε καταγγείλει και αποδείχτηκε περίτρανα, ήταν να αναλάβει το έργο   η κοινοπραξία Digea, που έχουν δημιουργήσει οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί με στόχο τον πλήρη έλεγχο των ψηφιακών τηλεοπτικών εκπομπών. Επιπρόσθετα η κυβέρνηση χάρισε  περίπου 700 εκατ. ευρώ στην Digea για την ανάθεση των συχνοτήτων.

 Στη Μεσσηνία το παρακράτος εκτελώντας «άνωθεν» εντολές έριξε μαύρο στην ΕΡΑ Καλαμάτας παραβιάζοντας τις κτιριακές εγκαταστάσεις. Οι έρευνες που έγιναν δεν κατέληξαν σε αποτέλεσμα, παρόλο που καταγγείλαμε έγκαιρα στις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές τις καταστροφές του εξοπλισμού. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαραστέκεται στον αγώνα των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ που εδώ και ένα χρόνο απλήρωτοι προσπαθούν να κρατήσουν όρθια την ανεξάρτητη και αντικειμενική ενημέρωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ  υποστηρίζει και δεσμεύεται για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Μια δημόσια ΕΡΤ απαλλαγμένης από τις παθογένειες του παρελθόντος, ανεξάρτητη, με αντικειμενική και πλουραλιστική ενημέρωση και  με δημοκρατικό τρόπο διοίκησης. Για τον ΣΥΡΙΖΑ η επαναλειτουργία της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι ζήτημα δημοκρατίας.

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία των απολυμένων-εργαζομένων της ΕΡΑ Καλαμάτας  που αγωνίζονται και εκπέμπουν πάλι στο νομό μας συμβάλλοντας στην αντικειμενική ενημέρωση όπως και την πρωτοβουλία των απολυμένων-εργαζομένων της ΕΡΤ στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα οι οποίοι κρατούν ζωντανό το αίτημα για επαναλειτουργία της ΕΡΤ.   



Το Γραφείο Τύπου

Μετάφραση