17.6.14

Συνάντηση του Βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκου με την Οικολογική Κίνηση Καλαμάτας

17/06/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συνάντηση του Βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκου με την Οικολογική Κίνηση Καλαμάτας



Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Οικολογικής  Κίνησης Καλαμάτας, Στέφανο Κουνιάδο και τα μέλη της Ανδρέα Σαρρή και Γεωργία Κουνιάδου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και δημοτικοί σύμβουλοι Καλαμάτας, Σταμάτης Μπεχράκης, Μαρία Βεργινάδη και Κώστας Γεωργακίλας.
Οι εκπρόσωποι της οικολογικής κίνησης Καλαμάτας, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τις μέχρι τώρα παρεμβάσεις και δράσεις του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησαν να υπάρχει τακτική συνεργασία για τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Επίσης, κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις για μια σειρά σημαντικά περιβαλλοντικά θέματα.
Α) Ζήτησαν τη συνδρομή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε η Ειδική Επιτροπή Περιβάλλοντος να γίνει Μόνιμη Επιτροπή για το Περιβάλλον και ο θεσμός της διαβούλευσης να αποκτήσει ουσιαστικά χαρακτηριστικά και να υποχρεούνται οι αρμόδιοι υπουργοί να λαμβάνουν υπόψη τους τις προτάσεις στην τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου.
Β) Ανέπτυξαν τις θέσεις τους σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων.  Τόνισαν ότι το σχέδιο της Περιφέρειας είναι καταστροφικό για το περιβάλλον. Η μόνη λύση είναι η διαλογή στην πηγή, η ανακύκλωση και η κομποστοποίηση.
Γ) Πρότειναν να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ πρόταση ώστε να υπάρχει ένας ενιαίος κανονισμός συλλογής και διαχείρισης των απορριμμάτων για όλη την χώρα υπό την μορφή κώδικα όπως είναι ο ΚΟΚ.
Δ) Για τον Δήμο Καλαμάτας, ως άμεσο μέτρο βελτίωσης της κατάστασης προτάθηκε να υπάρξει τρίτος κάδος για τα οργανικά απορρίμματα. Και γενικότερα για όλους τους Δήμους της Μεσσηνίας πρέπει οι Δήμοι να προχωρήσουν στην τοποθέτηση τριών κάδων.
Ε) Επισημάνθηκε ότι είναι απαράδεκτο το Πράσινο Ταμείο να χρηματοδοτεί δράσεις αντιοικολογικές όπως έγινε για τους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης που χρηματοδοτήθηκαν «πηγάδια σύμεικτων απορριμμάτων»
ΣΤ) Καταγγέλθηκε η υποχώρηση της κυβέρνησης απέναντι στις πολυεθνικές των μεταλλαγμένων.
Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, επισήμανε ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με τις συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις της Οικολογικής Κίνησης Καλαμάτας. Ιδιαίτερα τόνισε, ότι το σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την διαχείριση των απορριμμάτων είναι απαράδεκτο και από περιβαλλοντολογική και οικονομική άποψη και αυτό πρέπει να αποτραπεί η υλοποίησή του.
Τέλος τόνισε ότι πρέπει να αναπτυχθεί ένα μεγάλο κίνημα και ενάντια στην είσοδο των μεταλλαγμένων στη χώρα μας και για την προστασία της Μεσογείου από την επαπειλούμενη υδρόλυση των χημικών όπλων της Συρίας.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάφραση