4.6.14

Τα σκουπίδια «καίνε» Καφαντάρη και Τατούλη

4/06/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
 ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ
Θέμα: Τα σκουπίδια «καίνε» Καφαντάρη και Τατούλη


Η πυρκαγιά που ξέσπασε για άλλη μια φορά εχτές στη περιοχή του Αγίου Νικόλα στην Πύλο, όπου δεματοποιούνται τα σκουπίδια, πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τουλάχιστον 200 στρέμματα δασικής και θαμνώδους έκτασης τυλίχτηκαν στις φλόγες, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων αλλά και των τουριστών της περιοχής, εξαιτίας του τοξικού καπνού που κατέπνιξε την περιοχή.
Η φωτιά στον Άγιο Νικόλα πέρα του ότι αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως απαιτείται μια πιο σοβαρή στάση απέναντι στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, καταδεικνύει και τις σημαντικές ευθύνες της ηγεσίας της δημοτικής αρχής, η οποία χωρίς την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου, συμπορεύτηκε με τις ιδέες του Περιφερειάρχη για τους δεματοποιητές. Η υλοποίηση των ιδεών του κ. Τατούλη, ουσιαστικά οδήγησε στην χθεσινή οικολογική καταστροφή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στη Βουλή από την πρώτη στιγμή τάχθηκε εναντίον των δεματοποιητών συμμείκτων απορριμμάτων και είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους. Δυστυχώς δικαιωθήκαμε. Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ολοκληρωμένη πρόταση, φιλική στο περιβάλλον και οικονομικά φτηνή για τους πολίτες.
Το Γραφείο Τύπου

Μετάφραση