11.6.14

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΟΚΤΗΤΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΤΕΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.

11/06/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
 ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΟΚΤΗΤΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΤΕΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.


Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος συναντήθηκε με τα  μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Ιδιοκτητών Φωτοβολταϊκών Στέγης (ΠΑ.ΣΥ.ΦΩ.Σ.) του παραρτήματος του Ν. Μεσσηνίας, με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά το «κούρεμα» στις τιμές από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας (ΥΠΕΚΑ). Ειδικότερα ο Βουλευτής συζήτησε τα εξής ζητήματα:
1.   Την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών στέγης και την αδυναμία να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές  υποχρεώσεις, καθώς πολλοί από αυτούς έχουν πάρει ακόμη και δάνεια για να εγκαταστήσουν τα φωτοβολταϊκά συστήματα στις στέγες των σπιτιών τους, τα οποία και έχουν δεσμευτεί για 25 χρόνια.
2.   Την πορεία του δικαστικού αγώνα που έχει ξεκινήσει ο Σύλλογος για την μονομερή παραβίαση της σύμβασης από τη ΔΕΗ και το ελληνικό δημόσιο.
3.   Τον άδικο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το ΥΠΕΚΑ τους ιδιοκτήτες  Φωτοβολταϊκών Στέγης.
4.   Τις νομοθετικές παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν ώστε να αμβλυνθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.
5.   Τους τρόπους αντίδρασης απέναντι στην αναλγησία της κυβέρνησης που αντιμετωπίζει τους Ιδιοκτήτες Φωτοβολταϊκών Στέγης ως επενδυτές την ώρα που δεν μειώνει αλλά αντίθετα επιδοτεί τους ιδιώτες μεγαλο-παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο Θανάσης Πετράκος    είπε ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ριζικά  αντίθετος  με την εκ  μέρους  της  κυβέρνησης   μονομερή  τροποποίηση   των  συμβάσεων  .  Τόνισε  ότι   οι Ιδιοκτήτες Φωτοβολταϊκών Στέγης δεν  είναι  στην  ουσία επενδυτές  άρα  πρέπει να προστατεύονται.   Ο ΣΥΡΙΖΑ   είναι  αντίθετος  με  τις μειώσεις στις τιμές που επέβαλλε το ΥΠΕΚΑ  οι οποίες  για  τους  πιο πολλούς μάλιστα   είναι  τεράστιες (φτάνουν το 40%). Δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα καταργήσει   το  νόμο  που  επέβαλε το μονομερές  και  τεράστιο  κούρεμα  των  τιμών των οικιακών Φ.Β.  διότι θα καταργήσει τις επιδοτήσεις   προς τους ιδιώτες μεγαλο-παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας  από  Φ.Α. και έτσι θα εξαλειφτεί και το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση ως πρόσχημα για να επιβάλλει μεγάλες μειώσεις στις τιμές των Φωτοβολταϊκών Στέγης. Συνεπώς δεν  θα υπάρχει καμία ανάγκη    μια  κυβέρνηση του  ΣΥΡΙΖΑ  να  διατηρήσει  το  κούρεμα  των  τιμών. Τέλος δεσμεύτηκε να είναι σε συνεχή επαφή με τον ΠΑ.ΣΥ.ΦΩ.Σ. και να προχωρήσει άμεσα σε κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για να γίνουν  τουλάχιστον δίκαιες τροποποιήσεις στο  νόμο  και  να μετριαστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τις μειώσεις των τιμών οι ιδιοκτήτες των φωτοβολταϊκών στέγης.      
   
Το Γραφείο Τύπου




Μετάφραση