5.12.13

«Χωρίς οδηγούς ασθενοφόρων κινδυνεύει να βρεθεί το Νοσοκομείο Καλαμάτας».

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ  ΥΠΟΥΡΓΟ
·         ΥΓΕΙΑΣ
      
Θέμα: «Χωρίς οδηγούς ασθενοφόρων κινδυνεύει να βρεθεί το Νοσοκομείο Καλαμάτας».


Μεγάλες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις προκάλεσε στην Καλαμάτα, η απόφαση του Υπουργείου Υγείας το οποίο με μια αιφνιδιαστική απόφαση έθεσε σε διαθεσιμότητα τους οδηγούς των ασθενοφόρων του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Με την ενέργεια αυτή το Νοσοκομείο Καλαμάτας κινδυνεύει να βρεθεί χωρίς οδηγούς για τα ασθενοφόρα επιπρόσθετα με τα σοβαρά προβλήματα στελέχωσης που αντιμετωπίζει.
Το έργο που επιτελούν οι οδηγοί των ασθενοφόρων είναι πάρα πολύ σημαντικό καθώς για το 2013 έχουν μεταφερθεί 401 ασθενείς από το Νοσοκομείο Καλαμάτας σε νοσοκομεία της Αθήνας, 84 ασθενείς σε νοσοκομεία άλλων πόλεων και 2.252 ασθενείς έχουν μεταφερθεί στην οικία τους μετά από νοσηλεία. Οι οδηγοί των ασθενοφόρων εκτελούσαν και το έργο μεταφοράς του προσωπικού με το νεοαποκτηθέν λεωφορείο από την πόλη της Καλαμάτας στο νοσοκομείο.
Επιπλέον κάλυπταν με ασθενοφόρο μεγάλες πολιτιστικές ή αθλητικές εκδηλώσεις που γίνονται στην περιοχή μας. Διενεργούσαν την μεταφορά προσωπικού για επιτέλεση αιμοδοσίας, προς τις μονάδες ψυχικής υγείας και για την επιτέλεση διοικητικών καθηκόντων. Μετέφεραν υλικά και φάρμακα μεταξύ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός :

  1. Θα ανακαλέσει το Υπουργείο Υγείας την διαδικασία διαθεσιμότητας-κινητικότητας των οδηγών ασθενοφόρων;
  2. Ποιος θα επιτελεί το έργο των οδηγών ασθενοφόρων αν αυτοί περάσουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας;

Ο ερωτών βουλευτής
Πετράκος Αθανάσιος


Μετάφραση