5.9.12

Συναντήσεις στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
θέμα:Συναντήσεις στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θανάση Πετράκου στην ΥΠΑ με την Διοικητή της ΥΠΑ κα Φ. Παπαδημητροπούλου και θέμα την αναβάθμιση του Αεροδρόμιου Καλαμάτας και στην συνέχεια με τον πρόεδρο του ομοσπονδίας των εργαζομένων της ΥΠΑ(ΟΣΥΠΑ) κο Β. Αλεβιζόπουλο.  


Η κα Φ. Παπαδημητροπούλου ενημέρωσε τον κο Θ. Πετράκο ότι η ΥΠΑ στο κρατικό αερολιμένα Καλαμάτας έχει έτοιμη μελέτη για να εκτελέσει το έργο της αναδιαρρύθμισης και συντήρησης του κτιρίου του αεροσταθμόυ με προϋπολογιζόμενο κόστος 2 εκ ευρώ με την προϋπόθεση το υπουργείο Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα εγκρίνει το παραπάνω πόσο. 

Επιπλέον ενημέρωσε η κα Διοικητής τον κο Πετράκο ότι το ΓΕΑ εκπονεί μελέτες
1. Για νέο πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Καλαμάτας με προβλεπόμενο κόστος έργου 6 εκ ευρώ
2. Για την ενίσχυση του διαδρόμου-τροχοδρόμου με προβλεπόμενο κόστος έργου 25 εκ ευρώ
Ο κος Πετράκος τόνισε ότι Θα προχωρήσει σε κοινοβουλευτική παρέμβαση 
1. Με σκοπό την ένταξη του κονδυλίου των 2 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων του αεροδρομίου.
2. Την έγκριση της διαδικασίας του κονδυλίου για την απαλλοτρίωση των 40 στρεμμάτων για την επέκταση του δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών. 
Διότι αυτά τα 2 έργα είναι άμεσης προτεραιότητας για την αναβάθμισης του αεροδρομίου Καλαμάτας. Τέλος η κα Διοικητής ενημέρωσε τον κο βουλευτή ότι για την μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης σε πολιτικό υπέβαλε μελέτη η περιφέρεια Πελοποννήσου και η ΥΠΑ απάντησε σε ότι έχει να κάνει με το τεχνικό μέρος της Μελέτης χωρίς να υπάρχει μελέτη κόστους οφέλους. Επισήμανε δε ότι από την πλευρά της ΥΠΑ δεν υπάρχει καμία κινητικότητα σχετικά με μελέτες για μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρόμιου της Τρίπολης σε πολιτικό.

Στην συνάντηση με τον πρόεδρο της ΟΣΥΠΑ κο Β Αλεβιζόπουλο συζητήθηκε 
1. η ανάγκη συστράτευσης ευρύτερων δυνάμενων για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων.
2. Η συμβολή του σωματίου της ΟΣΥΠΑ για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του αεροδρόμιου Καλαμάτας.
 Ο Θανάσης Πετράκος από την πλευρά του τόνισε την κατηγορηματική του αντίθεση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις σχεδιαζόμενες ιδιωτικοποιήσεις-εκποιήσεις των αεροδρομίων της χώρας για αυτό τον σκοπό τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση του ΔΣ της ΟΣΥΠΑ με αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Θανάσης Πετράκος
Βουλευτής Μεσσηνίας
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Μετάφραση