4.9.12

Δήλωση με Θέμα "Μείζον πολιτικό θέμα οι δηλώσεις του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz για την ανάγκη το ελληνικό κράτος να δεχτεί τον έλεγχο στην ανάπτυξη από ευρωπαίους αξιωματούχους"


Δήλωση με θέμα : Μείζον πολιτικό θέμα οι δηλώσεις του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz για την ανάγκη το ελληνικό κράτος να δεχτεί τον έλεγχο στην ανάπτυξη από ευρωπαίους αξιωματούχους


Μείζον πολιτικό θέμα δημιουργούν οι δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Martin Schulz προς το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel , στις 2/09/2012,. Ο σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος του κοινοβουλίου κος Schulz αποκαλύπτοντας ότι οι συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Ε.Ε. για την δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στην Ελλάδα είναι προχωρημένες δήλωσε ότι: «Οι έλληνες πολιτικοί θα πρέπει να δεχτούν να φτιαχτεί ένας φορέας για την ανάπτυξη από κοινού με ευρωπαίους πολιτικούς που θα σχεδιάσει, θα επιτηρήσει τα αναπτυξιακά προγράμματα για την χώρα και την χρηματοδότησή τους». Πρόσθεσε, ότι αυτό προϋποθέτει να δεχτεί το ελληνικό κράτος τον ενεργητικό ρόλο των ευρωπαίων αξιωματούχων στην ελληνική επικράτεια. Η ακριβής έκφραση που χρησιμοποίησε ήταν: ‘Το ελληνικό κράτος θα πρέπει να δεχτεί να εφαρμόζουν ευρωπαίοι αξιωματούχοι μεταρρυθμίσεις επί ελληνικού εδάφους ωστόσο αυτό δεν θα είναι καμία εχθρική δύναμη κατοχής αλλά ένα εργαλείο βοήθειας’.  
Εντύπωση προκαλεί και ερωτηματικά δημιουργεί η αναφορά ότι Ειδικές οικονομικές Ζώνες μπορούν να δημιουργηθούν στο Νότιο τμήμα της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Μήπως ο  γερμανός πολιτικός με τις δηλώσεις αυτές επιχειρεί να «προστατέψει» τις γερμανικές επενδύσεις του προγράμματος ΗΛΙΟΣ εις βάρος των μικρών ελλήνων μικροπαραγωγών που έχουν επενδύσει σε ΑΠΕ.
Η συγκεκριμένη δήλωση αποτελεί μια ιδιαίτερα προκλητική πολιτική παρέμβαση στις πολιτικές και κοινωνικές διαδικασίες της χώρας. Επειδή έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις το θέμα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών σε ιδιαίτερα ευαίσθητες περιοχές της χώρας για τις οποίες η κυβέρνηση βρίσκεται σε διεργασίες με την ΕΕ αλλά δεν έχει ενημερώσει μέχρι σήμερα την ελληνική βουλή για τι ακριβώς συζητάει με τους αξιωματούχους της Ε.Ε..  Επιπλέον επειδή αποτελεί τεράστιο πολιτικό θέμα η αφωνία των ελληνικών κυβερνήσεων σε κατά καιρούς παρόμοιες προκλητικές δηλώσεις ξένων αξιωματούχων για πολιτική επιτήρηση της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα καλέσει τις επόμενες μέρες την κυβέρνηση να απαντήσει στην βουλή γιατί συνεχίζει την ίδια πολιτική παθητική στάση της υποταγής παρόμοια με αυτή των προηγούμενων κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου με συνέπεια να αντιμετωπίζεται η χωρά από τους ευρωπαίους αξιωματούχους ως προτεκτοράτο. 
Θα ζητήσουμε από την κυβέρνηση μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας να μας απαντήσει:
1. Ποια είναι η ακριβής θέση της κυβέρνησης για τις προκλητικές δηλώσεις Σουλτς; Συμφωνεί ή όχι με τις προτάσεις του; Και αν όχι, θα κάνει στην πράξη για να αποκλείσει κάθε περεταίρω παρόμοια προκλητική παρέμβαση στην λειτουργία του Ελληνικού ανεξάρτητου κυρίαρχου κράτους ;
2. Επίσης θα ζητήσουμε να ενημερώσει  την ελληνική βουλή για τα αιτήματα που έχει υποβάλλει στην ΕΕ και με ποιους οικονομικούς παράγοντες στην ΕΕ και εκτός ΕΕ συζητά η κυβέρνηση για την δημιουργία ΕΟΖ στην Ελλάδα και  ποιες θεματικές και γεωγραφικές περιοχές  έχουν  προταθεί για δημιουργία ΕΟΖ; 
Προειδοποιούμε την ελληνική κυβέρνηση αλλά και όσους αντιμετωπίζουν την χώρα ως αποικία ότι ο Ελληνικός Λαός δεν θα επιτρέψει και με τους αγώνες και με την ψήφο του  να μετατραπει η χώρα σε μπανανία.

Μετάφραση