31.10.13

Συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για την πορεία των διαπραγματεύσεων των συμβάσεων παραχώρησης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για την πορεία των διαπραγματεύσεων των συμβάσεων παραχώρησης.


Επίσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων  πραγματοποίησε, τη Τετάρτη 29/10/13, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τους βουλευτές Ευγενία Ουζουνίδου, Απόστολο Αλεξόπουλο , Θανάση Πετράκο, Γιώργο Σταθάκη και  άλλα στελέχη του κόμματος, Σκοπός της επίσκεψης ήταν για να δοθούν ,όπως είχε ζητηθεί σε προηγούμενη συνάντηση, περαιτέρω διευκρινίσεις της πορείας των διαπραγματεύσεων των Συμβάσεων Παραχώρησης των πέντε αυτοκινητοδρόμων.
Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση   από τον  κ. Ε. Βιδάλη  διαπραγματευτή της κυβέρνησης για την επίλυση των προβλημάτων των οδικών έργων παρουσία του Υπουργού Μ. Χρυσοχοΐδη, του Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου κ.Β.Μαρκεζίνη και υπηρεσιακών παραγόντων.
                              Το Γραφείο Τύπου
…………………………………………………………………………………………………….
Δήλωση- Σχόλιο του Θανάση Πετράκου
Μετά την συνάντηση ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ,  Θανάσης Πετράκος, προέβη στο ακόλουθο σχόλιο:
Η επιβεβαίωση από τον κο Βιδάλη ειδικό Διαπραγματευτή που όρισε ο κος Σαμαράς, ότι από τα 284 χιλιόμετρα της Ολυμπίας Οδού της Ολυμπίας Οδού θα κατασκευαστούν μόνο τα 120 χιλιόμετρα δηλαδή το Τμήμα Κόρινθός-Πάτρα, ενώ το τμήμα Πάτρα- Πύργος- Τσακώνα οδηγείται στις ελληνικές καλένδες εξηγεί περίτρανα γιατί «κρύβεται»  τόσο καιρό ο κος Σαμαράς.
Εξηγεί γιατί αρνείται να συναντηθεί με τους βουλευτές και τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης των Νομών Μεσσηνίας, Ηλείας και Αχαΐας.
Επιβεβαιώθηκε επισήμως ότι η φιέστα του Απριλίου για δήθεν επανεκκίνηση  των έργων έκρυβε βαθύ κούρεμα, 164 χιλιόμετρα για την Ολυμπία Οδό. Επιβεβαιώθηκε ότι τα μεγάλα λόγια ήταν απλώς « Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα». Να είναι συνεπώς βέβαιος ο κος Σαμάρα ότι ο λαός της Μεσσηνίας θα του πει στις ερχόμενες εκλογές «Στο καλό κύριε Σαμαρά, αρκετά πια χορτάσαμε με τα παραμύθια σου».  


Μετάφραση