7.10.13

Δ.Τ. ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
7/10/2013

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αθανάσιος Πετράκος, Γεώργιος Πάντζας, Μαρία Κανελλοπούλου και Παναγιώτα Δριτσέλη απέστειλαν σήμερα επιστολές προς τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ι. Ανδριανό και τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γ. Σαρρή με τις οποίες:
1.   Διαμαρτύρονται για την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ να διεξάγονται οι αγώνες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Παίδων & Νέων, περιόδου 2013- 2014 ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:00 για τους παίδες (12 & 13 ετών) και για τους νέους (14 &15 ετών) ώρα 15:00 διότι: α) τα παιδιά την ημέρα των αγώνων, θα χάνουν τα μαθήματά τους στο σχολείο, β) οι εργαζόμενοι γονείς, αποκλείονται να δουν τα παιδιά τους να αγωνίζονται, γ) Με την απόφαση  αυτή, θα δημιουργηθούν οικογενειακά προβλήματα (σύγκρουση παιδιών- γονέων).
2.   Ζητούν να αλλάξει η απόφαση της ΕΠΟ και να τροποποιηθεί άμεσα το πρόγραμμα των αγώνων ώστε οι αγώνες να πραγματοποιούνται σε ημέρα και ώρα που δεν θα δημιουργεί πρόβλημα στους ποδοσφαιριστές-μαθητές στην παρακολούθηση των μαθημάτων τους στο σχολείο αλλά και να δίνεται η ευκαιρία στους γονείς να παρακολουθούν τα παιδιά τους να αγωνίζονται.
Το Γραφείο Τύπου

Υ.Γ. Παρατίθενται οι επιστολές προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού και τον πρόεδρο της ΕΠΟ.








ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. Ι. ΑΝΔΡΙΑΝΟ
Των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Αθανάσιου Πετράκου, Γεώργιου Πάντζα, Μαρίας Κανελλοπούλου και Παναγιώτας Δριτσέλη.
 Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ
 Σας αποστέλλουμε την επιστολή που στείλαμε στον πρόεδρο της Ε.Π.Ο. κ. Γ. Σαρρή.
Εκτιμούμε ότι θα συμφωνείτε με το πνεύμα και τις προτάσεις της επιστολής μας και θα συμβάλλετε ώστε να αλλάξει το πρόγραμμα διεξαγωγής των αγώνων  για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Παίδων & Νέων, περιόδου 2013- 2014 ώστε να μπορούν απρόσκοπτα οι μαθητές-ποδοσφαιριστές να παρακολουθούν τα μαθήματα του σχολείου τους αλλά και οι γονείς να έχουν τη χαρά να βλέπουν τα παιδιά τους όταν αγωνίζονται. 

«ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ε.Π.Ο. κ. Γ. ΣΑΡΡΗ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. Ι. ΑΝΔΡΙΑΝΟ                                                  
κ. ΠΡΟΕΔΡΕ
-Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σας, για ένα ποδόσφαιρο υγειές, απαλλαγμένο από τη Βία, δημοκρατικό και ποιοτικό.
-Την 20-8-2013, βγήκε η προκήρυξη της Ε.Π.Ο. για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Παίδων & Νέων, περιόδου 2013- 2014.
-Την 20-9-2013, υλοποιώντας την παραπάνω προκήρυξη, καθορίστηκε  το πρόγραμμα τέλεσης των αγώνων και  έγινε η κλήρωση των 10 ομίλων στους οποίους συμμετέχουν, οι 53 Ενώσεις μέλη σας (ΕΠΣ).
-Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι οι αγώνες θα γίνονται ημέρα Τετάρτη και ώρα 13μμ για τους παίδες (12 & 13 ετών) και για τους νέους (14 &15 ετών) ώρα 15μμ. Παράλληλα γίναμε αποδέκτες πολλών παραπόνων, όχι άδικα, από τους γονείς των παιδιών που συμμετέχουν στις Μεικτές ενωσιακές ομάδες, για: α) τα παιδιά την ημέρα των αγώνων, χάνουν τα μαθήματά τους στο σχολείο, β) οι εργαζόμενοι γονείς, αποκλείονται να δουν τα παιδιά τους να αγωνίζονται, γ) Με την απόφασή σας αυτή, δημιουργείται οικογενειακά προβλήματα (σύγκρουση παιδιών- γονέων).
-Θεωρούμε ότι η απόφασή σας αυτή δεν προσφέρει στην ανάπτυξη και το άνοιγμα του ποδοσφαίρου στη χώρα μας. Η UEFA με το πρόγραμμα Grassroots, στο οποίο συμμετέχει και η Ε.Π.Ο., στοχεύει, να ενταχθούν και να μάθουν με τον ορθό τρόπο το ποδόσφαιρο, όλα τα παιδιά. Όπως δε αναφέρει και ο τεχνικός διευθυντής της UEFA Άντι Ρόξμπεργ << …. Το ποδόσφαιρο δεν είναι ένα άθλημα για την ελίτ……. Πρόκειται για μια πραγματική δημοκρατία, η οποία προσφέρει αθλητικά, εκπαιδευτικές αξίες, οφέλη για την υγεία, κοινωνικές  ευκαιρίες και αθλητικές αξίες>>.
κ. Πρόεδρε
-Εκτιμάμε και πιστεύουμε ότι η άθληση των παιδιών δεν πρέπει να εμποδίζει τα παιδιά-μαθητές να παρακολουθούν τα μαθήματά τους στο σχολείο. Παράλληλα θέλουμε να επισημάνουμε ότι είναι μεγάλη χαρά για τους γονείς να τους δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθούν τα παιδιά τους να αγωνίζονται και φυσικά να αποφεύγονται οι οικογενειακές συγκρούσεις μεταξύ γονιών και παιδιών.
Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρούμε ότι είναι απολύτως αναγκαίο να τροποποιήσετε το πρόγραμμα των αγώνων.
-Χωρίς να θέλουμε να επέμβουμε στις λειτουργίες της Ε.Π.Ο., σεβόμενοι το Αυτοδιοίκητο της, αλλά σεβόμενοι και τις ανάγκες της κοινωνίας, σας προτείνουμε οι αγώνες μπορούν να πραγματοποιούνται π.χ. ημέρα Σάββατο πρωί, όπου δε υπάρχει τοπικό πρωτάθλημα (παίδων & νέων), να αναβάλλεται για άλλη ημέρα (π.χ. Τετάρτη).
-Εκτιμάμε ότι θα δείτε θετικά και θα ανασκευάσετε την απόφασή σας προς όφελος της μόρφωσης των παιδιών, των οικογενειών τους και του ποδοσφαίρου.

Με εκτίμηση
Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Αθανάσιος Πετράκος
Γεώργιος Πάντζας
Μαρία Κανελλοπούλου
Παναγιώτα Δριτσέλη».





Μετάφραση