1.10.13

«Το success story της κυβέρνησης Σαμαρά συνεχίζεται με λουκέτα. Κλείνει και το SPRIDER STORES A.E. »

ΔΗΛΩΣΗ
Θέμα: «Το success story της κυβέρνησης Σαμαρά συνεχίζεται με λουκέτα. Κλείνει και το SPRIDER STORES A.E. »


Το success story της κυβέρνησης Σαμαρά συνεχίζεται. Έτσι σήμερα η Sprider Stores προχώρησε σε αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων της με άμεση συνέπεια οι 800 εργαζόμενοι να βρεθούν στον δρόμο! Η εταιρεία Sprider με χθεσινή ανακοίνωσή της  (Δευτέρα 30/9)  επικαλείται οικονομική δυσπραγία με βασική αιτία την άρνηση των τραπεζών να συνεχίσουν την υφιστάμενη έως τώρα χρηματοδότηση.
Έκλεισε και στην Καλαμάτα το δεύτερο κατάστημα Sprider αφήνοντας στο δρόμο 18 ακόμα εργαζόμενους. Την ίδια ώρα που ακόμα και  μεγάλες εταιρείες είτε βάζουν λουκέτο, είτε επιλέγουν να μεταφερθούν σε άλλες χώρες, το υπουργείο Οικονομικών δίνει άνευ όρων στήριξη στις τράπεζες μέσω της ανακεφαλαιοποίησης, χωρίς να τις δεσμεύει σε οποιαδήποτε ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας.
Την ίδια στιγμή κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για την θέση που έχει για την εθνικοποίηση - κοινωνικοποίηση των τραπεζών, το μόνο μέτρο που θα επέτρεπε την επαρκή χρηματοδότηση των επιχειρήσεων για την επανέναρξη της οικονομίας. 
Το Υπουργείο Εργασίας και όλες τις αρμόδιες αρχές πρέπει να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο, ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία και αποθέματα της εταιρείας δεν θα «εξαερωθούν» και, ότι όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων (μισθοί, ένσημα και αποζημιώσεις) θα καταβληθούν άμεσα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προειδοποιήσει με ερώτηση που είχε καταθέσει στις 24/9/2013 για τις δυσάρεστες εξελίξεις αλλά η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια για να τις αποτρέψει. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δίπλα και συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους και τονίζει ότι θα πρέπει οι εργαζόμενοι να αποζημιωθούν και να διεκδικήσουν όλα τα δικαιώματά τους. Οι μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας, των λουκέτων, της ελεύθερης πτώσης των μισθών σε επίπεδα πείνα και της ανεξέλεγκτης ανεργίας πρέπει να ανατραπεί άμεσα από το λαό.


Το Γραφείο Τύπου

Μετάφραση