9.10.13

Μόνη λύση για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, η υιοθέτηση της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ

Δελτίο Τύπου

Κοινή δήλωση Ευγενίας Ουζουνίδου και Θανάση Πετράκου, βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνων Τμήματος Ενέργειας Κ.Ο.

Θέμα: Μόνη λύση για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, η υιοθέτηση της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ


Με την επιβίωση από το κρύο των νοικοκυριών συνεχίζει να παίζει η κυβέρνηση, η οποία επιδίδεται σε «μπακαλίστικους» υπολογισμούς για το πετρέλαιο θέρμανσης.
Οι δήθεν βελτιώσεις του απαράδεκτου μέτρου δεν πρόκειται να επιφέρουν καμία βελτίωση στη δυνατότητα των πολιτών να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης για να ζεσταθούν τον χειμώνα. Τα δήθεν βελτιωμένα μέτρα, θα έχουν ως αποτέλεσμα η τιμή του πετρελαίου να πάει απλά από το 1,30 €  το λίτρο στο 1,25 € .
Η μόνη λύση είναι η κατάργηση της αύξησης του ΕΦΚ και η επιστροφή του στα προηγούμενα επίπεδα. Συγκεκριμένα, πρέπει γίνει μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο επίπεδο του Μαρτίου του 2011, δηλαδή στα 0,21 € το 1 λίτρο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξει ουσιαστική μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και να διαμορφωθεί στα 0,90 € περίπου το λίτρο από το 1,30 € που είναι σήμερα.
Για το θέμα αυτό αρκεί να συμφωνήσει η κυβέρνηση και να υιοθετήσει τη σχετική τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ που κατατέθηκε εκ νέου στο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ και άλλες διατάξεις.

Το Γραφείο Τύπου


Μετάφραση