2.9.14

«Λόγω σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό και μέσα υπολειτουργεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας»

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας
2/9/2014
ΘΕΜΑ: «Λόγω σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό και μέσα υπολειτουργεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας»  
  
Παρά τις υποσχέσεις του Υπουργείου Υγείας για προσλήψεις στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και για επίλυση των προβλημάτων αυτά εξακολουθούν να υφίστανται και να οξύνονται.
Ιδιαίτερα σοβαρή είναι η έλλειψη καρδιολόγου στο Νοσοκομείο εδώ και δύο χρόνια. Στο Νοσοκομείο δεν υπάρχει επίσης γυναικολόγος, οφθαλμίατρος,  ΩΡΛ δεύτερος αναισθησιολόγος, δεύτερος ορθοπεδικός κ.α. Συνεπώς δεν μπορούν να γίνουν χειρουργεία. Οι προσλήψεις που ανακοινώθηκαν πριν από  μήνες αφορούν την προκήρυξη του 2010 και δεν ενίσχυσαν το Νοσοκομείο, αφού όλοι οι ιατροί δεν αποδέχθηκαν τον διορισμό τους γιατί ή έχουν  φύγει στο εξωτερικό ή έχουν βρει αλλού εργασία.
Οι ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά έχουν ως αποτέλεσμα την μη πραγματοποίηση χειρουργείων, την έκθεση των ασθενών σε κίνδυνο και συνολικά την υποβάθμιση των υπηρεσιών του Νοσοκομείου.
Η κατάσταση στο Νοσοκομείο επιδεινώνεται και από τον τρόπο διοίκησης του αναπληρωτή Διοικητή κ. Αγγέλου Σεφέκου. Οι διοικητικοί υπάλληλοι καταγγέλλουν τον διοικητή για αλαζονεία, αναποφασιστικότητα, μηδενική διάθεση συνεργασίας και συνεχής απειλές για διοικητικές κυρώσεις. Οι γιατροί του Νοσοκομείου επιβεβαιώνουν το αρνητικό κλίμα και δηλώνουν απογοητευμένοι από την διοίκηση του Νοσοκομείου.
Το αποκορύφωμα είναι ότι πριν 10 ημέρες η μεταφορά του προσωπικού του Νοσοκομείου σε χωριό της Τριφυλίας, προκειμένου να γίνει αιμοληψία, αλλά και του αίματος που έδωσαν οι πολίτες έγινε στην καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου! Είναι γνωστό ότι απαγορεύεται η μεταφορά προσωπικού στην καρότσα αγροτικού πόσο μάλλον όταν αυτό είναι κρατικό αγροτικό αυτοκίνητο και έγινε με εντολή δημόσιου λειτουργού. Η μεταφορά τόσο του ιατρικού προσωπικού όσο και του αίματος που συλλέγεται πρέπει να γίνονται με ασθενοφόρο. Εικόνες όπως αυτές που είδαν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν τη μεταφορά του ιατρικού προσωπικού με αγροτικό όχημα παραπέμπουν σε τριτοκοσμική χώρα.  
   Ερωτάται ο  κος Υπουργός:

1.   Πότε θα στελεχωθεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας με καρδιολόγο, γυναικολόγο, οφθαλμίατρο και ΩΡΛ ώστε να μπορεί λειτουργεί κανονικά και να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών της Τριφυλίας;
2.   Θα εξετάσει τις καταγγελίες των πολιτών αλλά και των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας όσον αφορά την συμπεριφορά του αναπληρωτή διοικητή;
3.   Θα διερευνήσει το γεγονός ότι η μεταφορά του ιατρικού προσωπικού για αιμοληψία αλλά και του αίματος που συλλέχθηκε έγινε με μέσο που απαγορεύεται και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων και του αίματος που είχαν δώσει οι κάτοικοι της περιοχής;   

Ο ερωτών βουλευτής

Πετράκος Αθανάσιος


Μετάφραση