30.9.14

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΣΤΗ ΣΥΚΙΚΗ.

30/09/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
 ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΣΤΗ ΣΥΚΙΚΗ.


Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος συνοδευόμενος από το μέλος του Αγροτικού Τμήματος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας κ. Ανδρέα Μανέτα, επισκέφτηκαν την ΣΥΚΙΚΗ και συναντήθηκε με τον πρόεδρο, τον διευθυντή των υπηρεσιών και τον υπεύθυνο του εμπορικού τμήματος της οργάνωσης. Στη συνάντηση έγινε αναλυτική συζήτηση για όλα τα θέματα που αφορούν την ΣΥΚΙΚΗ τόσο στο επίπεδο της παραγωγής όσο και στο επίπεδο της λειτουργίας της οργάνωσης.
Οι εκπρόσωποι της οργάνωσης τόνισαν ότι: «Η ΣΥΚΙΚΗ με τα μέχρι σήμερα στοιχεία που αναφέρθηκαν είναι οικονομικά υγιείς και δεν παρουσιάζει ελλείμματα. Ως εκ τούτου τυγχάνει χρηματοδότησης από το χρηματοοικονομικό σύστημα για την πληρωμή των παραγωγών».
Στη συζήτηση η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και οι εκπρόσωποι της οργάνωσης συμφώνησαν ότι είναι επείγον να προχωρήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και να χρηματοδοτήσει ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας του σύκου με στόχο την αύξηση της παραγωγής, καθότι η διεθνής συγκυρία είναι ευνοϊκή για την εξαγωγή μεγαλύτερης ποσότητας ξηρών σύκων (3.500 έως 4.000 τόνοι) σε σχέση με την τωρινή παραγωγή (2.000 έως 2.500 τόνοι). Η απόκλιση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην γήρανση του φυτικού κεφαλαίου σε πολλές περιοχές.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την σημασία να στηριχτεί η αγροτική παραγωγή και την ανάγκη αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών. Ιδιαίτερα επεσήμανε ότι η συκοκαλλιέργεια έχει μεγάλες προοπτικές διότι η διατροφική αξία, αυτού του παραδοσιακού αγροτικού προϊόντος της Μεσσηνίας, είναι μεγάλη και για αυτό πρέπει να υπάρξει και στήριξη των παραγωγών και προβολή του προϊόντος. Τέλος δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για να υπάρξει μια κλαδική πολιτική για το σημαντικό αυτό προϊόν του νομού μας. 
Το Γραφείο Τύπου


Μετάφραση