5.9.14

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.

5/9/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.


Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος συναντήθηκε με αντιπροσώπους του Δ.Σ. του Συνδέσμου Προσωπικού Αστικών και Υπεραστικών Συγκοινωνιών του Νομού Μεσσηνίας. Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τον Πρόεδρο κ. Νίκο Δημόπουλο, τον Αντιπρόεδρο κ. Φίλλιπο Ντούρο και τον Αναπληρωτή Γραμματέα Γιάννη Αντωνόπουλο.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ενημέρωσαν το Βουλευτή ότι συγκεκριμένος ιδιοκτήτης λεωφορείου του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, ήταν δυστυχώς ο πρώτος στην Ελλάδα που αξιοποίησε το αντεργατικό Π.Δ. 94/13-8-2014 και προχώρησε σε απόλυση οδηγού. Ζήτησαν την συμπαράσταση του Βουλευτή διότι και άλλοι ιδιοκτήτες αξιοποιώντας το αντεργατικό πλαίσιο της μνημονιακής κυβέρνησης απειλούν για απολύσεις.
Ο Θανάσης Πετράκος ενημέρωσε το Δ.Σ. του  Συνδέσμου Προσωπικού Αστικών και Υπεραστικών Συγκοινωνιών του Νομού Μεσσηνίας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχει καταθέσει ερώτηση με την οποία καταγγέλλει το Π.Δ. 94/13-8-2014 και ζητά την κατάργησή του. Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αντικατάσταση των σημερινών εργαζομένων με νέους με μικρότερες αμοιβές των 511 ευρώ και η δημιουργία ολιγοπωλίων με εργαζόμενους-σκλάβους χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Είναι απαράδεκτο σήμερα που η ανεργία προσεγγίζει το 30% να θεσμοθετούνται νέοι τρόποι διευκόλυνσης των απολύσεων και μάλιστα αυτό να γίνεται με προκλητική παράκαμψη της Βουλής, δηλ. με Π.Δ., αφού ούτε οι Βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης δεν συμφωνούσαν με τη συγκεκριμένη διάταξη».
Ο Θανάσης Πετράκος εξέφρασε την συμπαράστασή του στους εργαζόμενους και δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει τροπολογία με την οποία θα ζητά την κατάργηση του αντεργατικού Π.Δ. 94/13-8-2014 θέτοντας έτσι και όλους τους Βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης προ των ευθυνών τους.




                                  Το Γραφείο Τύπου



Μετάφραση