4.9.14

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

4/9/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος συναντήθηκε  με το Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και συζήτησαν τα θέματα που τους απασχολούν. Συγκεκριμένα η πρόεδρος κ. Τζίνα Θεοδωροπούλου, ο γραμματέας κ. Κώστας Νικολακέας, ο ταμίας κ. Άγγελος Τσορφόλιας και το μέλος κ. Μιχάλης Μπουρνόβας του  Συλλόγου έθεσαν στο Βουλευτή τα εξής:
1.   Την ανάγκη χρηματοδότησης των νέων οδοντίατρων με ευνοϊκούς όρους από τις τράπεζες ώστε να μπορούν να ανοίξουν ιατρεία και να σταματήσει η «επιστημονική μετανάστευση». Ζήτησαν να παρέμβει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή ώστε να υπάρξει πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για να χρηματοδοτείται η αγορά εξοπλισμού των νέων οδοντίατρων αφού ένας νέος οδοντίατρος για να ανοίξει ιατρείο χρειάζεται πάνω από 40.000 ευρώ. 
2.   Την αδυναμία πολλών οδοντιάτρων να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Ζήτησαν την κατάργηση των προσαυξήσεων σε όσους χρωστούν στο ασφαλιστικό τους ταμείο και την εφορία με δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών σε περισσότερες από 40 δόσεις.
3.   Την υπερφορολόγηση που υφίστανται και ζήτησαν:
              i.        Την επαναφορά του αφορολόγητου στα επίπεδα του 2008.
             ii.        Την μείωση των συντελεστών φορολόγησης.
           iii.        Την κατάργηση της «ληστρικής» προκαταβολής φόρου ύψους 55%.
            iv.        Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
             v.        Μείωση του ΦΠΑ στο 6,5% των υλικών που χρησιμοποιούν γιατί είναι είδη πρώτης ανάγκης για την υγεία των ανθρώπων.
4.   Τα προβλήματα για τους νέους οδοντίατρους οξύνονται ακόμη περισσότερο αφού για την ανανέωση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος απαιτείται μοριοδότηση που προέρχεται από την συμμετοχή τους σε συνέδρια. Όμως για η συμμετοχή στα συνέδρια αυτά δεν είναι δωρεάν και το κόστος συμμετοχής είναι απαγορευτικό για τους νέους οδοντιάτρους.  
Ο Θανάσης Πετράκος δεσμεύτηκε ότι θα ζητήσει από το Υπουργείο Ανάπτυξης να αλλάξει τον τρόπο διάθεσης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ ώστε να μπορούν να χρηματοδοτηθούν από αυτό νέοι επιστήμονες για την αγορά επαγγελματικού εξοπλισμού. Επίσης τόνισε ότι τα συνέδρια πρέπει να πραγματοποιούνται από τα Πανεπιστήμια και η συμμετοχή σε αυτά πρέπει να είναι δωρεάν για όλους και όχι μόνο σε όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.
Για τα ζητήματα των ασφαλιστικών εισφορών και της φορολόγησης ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε σε συναντήσεις με τις Ομοσπονδίες των Επιστημόνων Ελεύθερων Επαγγελματιών υπήρξαν δεσμεύσεις του κόμματος για ριζική αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και ρύθμιση των χρεών με ταυτόχρονη κατάργηση των προσαυξήσεων ώστε οι ασφαλισμένοι να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την επαναφορά του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ. Επιπλέον για τα ζητήματα αυτά θα υπάρξουν και ανακοινώσεις από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ.  

Το Γραφείο Τύπου



Μετάφραση