17.12.14

«Περιοδεία κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στις Εγκαταστάσεις της ΕΛ.ΠΕ .Α.Ε.»

17/12/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «Περιοδεία κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στις Εγκαταστάσεις της ΕΛ.ΠΕ .Α.Ε.»


Κλιμάκιο Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τους Απόστολο Αλεξόπουλο, Θανάση Πετράκο, Γεώργιο Σταθάκη, Ευγενία Ουζουνίδου και Χαρά Καφαντάρη, καθώς και από μέλη της Γραμματείας του Τμήματος Ενέργειας, πραγματοποίησε περιοδεία στις εγκαταστάσεις των ΕΛ.ΠΕ. και συναντήθηκε με Σωματεία Εργαζομένων, την Διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. καθώς και με εργαζόμενους των ΕΛ.ΠΕ.
Κατά την συνάντηση με την διοίκηση της «ΕΛ.ΠΕ Α.Ε.», ο Υπεύθυνος Ενέργειας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, τόνισε ότι:
«Για τον ΣΥΡΙΖΑ τα ΕΛ.ΠΕ. είναι πυλώνας ανάπτυξης και απαραίτητα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, καθώς η ενέργεια αποτελεί ένα από τους 2 βασικούς συντελεστές της ανάπτυξης. Για αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι οι ενεργειακές επιχειρήσεις πρέπει να είναι κάτω από δημόσιο έλεγχο και ιδιοκτησία.
Γνωρίζετε ότι είμαστε αντίθετοι στην πώληση του εναπομείναντος ποσοστού του δημοσίου από το ΤΑΙΠΕΔ. Το ποσοστό αυτό πρέπει να επιστρέψει στο δημόσιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασκήσει τα δικαιώματα που προκύπτουν από το 35,2 % της δημόσιας ιδιοκτησίας».
Στην συνέχεια τόνισε ότι:
 «Βασικός συντελεστής στα ΕΛ.ΠΕ. είναι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι όπως είναι γνωστό, καλούνται να καλύψουν τα υπάρχοντα κενά και τις ελλείψεις προσωπικού, αναγκαζόμενοι να εργαστούν στο όριο αντοχής τους. Απαιτείται να γίνουν άμεσα προσλήψεις ώστε να καλυφθούν τα υπάρχοντα κενά, καθώς η υπερεργασία είναι αρνητικός παράγοντας όσον αφορά στην ασφάλεια και υγιεινή των ίδιων, αλλά και της επιχείρησης συνολικά. Στα πλαίσια αυτά, πρέπει να μειωθεί και η χρήση εργολαβικών εργαζομένων και να αντικατασταθούν από μόνιμο προσωπικό».
Στην συνέχεια έγινε συνάντηση με το Σωματείο των εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ., τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πετρελαιοειδών και τον Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ανέπτυξαν τις θέσεις τους για τα προβλήματά τους και την επιχείρηση.
Μετά την ενημέρωση, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο Υπεύθυνος του Τμήματος Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Γεωργακάκης, τόνισαν:
«Με χαρά διαπιστώνουμε ότι συμφωνούμε, ότι πρέπει να σταματήσει η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των ΕΛ.ΠΕ και το 35,2 % που έχει μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ να επιστρέψει στο Δημόσιο.
Ζητήσαμε από την διοίκηση να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις μονίμου προσωπικού καθώς είναι γνωστά τα κενά που υπάρχουν και δεν είναι δυνατόν να καλείστε συνεχώς να καλύπτετε τα κενά, εργαζόμενοι στα όρια αντοχής σας, καθώς αυτό είναι επικίνδυνο τόσο για εσάς όσο και για τις εγκαταστάσεις. Επίσης ζητήσαμε να περιοριστεί και να σταματήσει η χρήση των εργολαβικών εργαζομένων και να καλυφθούν άμεσα τα κενά που υπάρχουν με μόνιμο προσωπικό.
Είμαστε εδώ για να ακούσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, καθώς για εμάς, οι εργαζόμενοι είστε ο βασικός συντελεστής παραγωγής σε μία εταιρεία. Μιας εταιρείας που με βάση το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα παίζει έναν από τους πιο καθοριστικούς ρόλους στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».
Η επίσκεψη στα ΕΛ.ΠΕ. ολοκληρώθηκε με περιοδεία στις εγκαταστάσεις αλλά και στην αίθουσα ελέγχου, όπου η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε με τους εργαζόμενους.

Το Γραφείο Τύπου

Μετάφραση